Ουδέν ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικών για αναβολή ή μετάθεση Δημοτικών εκλογών

Ουδέν ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικών για αναβολή ή μετάθεση Δημοτικών εκλογών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών δεν έχει ενώπιον της οποιαδήποτε πρόταση για αναβολή ή μετάθεση των Δημοτικών εκλογών του Δεκεμβρίου, ξεκαθάρισε η Πρόεδρος της Επιτροπής βουλευτής του ΑΚΕΛ Ελένη Μαύρου, προσθέτοντας πως εάν ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση από τη Σύσκεψη Αρχηγών, είναι έτοιμη να την συζητήσει.

Πριν την έναρξη της κατ΄ άρθρο συζήτησης των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η κ. Μαύρου είπε ότι η Επιτροπή συζητά τα νομοθετήματα που έχει ενώπιον της για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ανεξάρτητα από τις Δημοτικές εκλογές.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνος Νικολαϊδης σημείωσε ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι Δημοτικές εκλογές διεξάγονται για πενταετία.

Ανέφερε περαιτέρω ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, με επιστολή προς την Επιτροπή, ζητά να συζητηθεί η μείωση στον αριθμό των Δήμων από 30 σε 22 με μεταβατική περίοδο 3 ετών, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη μεταρρύθμιση της ΤΑ.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Νουρής ανέφερε πως ο ΔΗΣΥ τοποθετήθηκε υπέρ της διαφοροποίησης της διεξαγωγής των Δημοτικών εκλογών, εφόσον επέλθει συμφωνία στο σύνολο της μεταρρύθμισης.

Η κ. Μαύρου, παρατηρώντας ότι η Κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει οδικό χάρτη για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης, είπε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια σε συνεργασία της Επιτροπής με το Υπουργείο ώστε να ετοιμαστεί οδικός χάρτης.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών ανέφερε επίσης ότι παρέλαβε σημείωμα από την Προεδρία – Διεύθυνση της Βουλής με την οποία καλείται να ελέγχει τις παρουσίες των μελών της Επιτροπής το χρόνο προσέλευσης και αποχώρησης.

Πρόσθεσε πως ως Πρόεδρος της Επιτροπής αδυνατεί να παρακολουθεί τους συναδέλφους της.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE