Ασθενής στην Κύπρο διαγνώστηκε με τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ασθενής στην Κύπρο διαγνώστηκε με τον ιό του Δυτικού Νείλου

Με τον ιό του Δυτικού Νείλου διαγνώστηκε ασθενής, ο οποίος πρόσφατα ταξίδεψε σε χώρα του εξωτερικού, όπου στο παρελθόν δηλώθηκαν περιστατικά του εν λόγω ιού, ωστόσο σύμφωνα με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το κοινό.

Με ανακοίνωση, οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας επιβεβαίωσαν τη διερεύνηση ασθενή του οποίου οι εργαστηριακές εξετάσεις συνηγορούν με τη διάγνωση λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου.

«Το περιστατικό, που εκδηλώθηκε πριν πέντε περίπου εβδομάδες και βρίσκεται σε φάση ανάρρωσης, έχει ιστορικό πρόσφατου ταξιδιού στο εξωτερικό σε χώρα στην οποία είχαν στο παρελθόν δηλωθεί περιστατικά του ιού. Η προέλευση του ιού τυγχάνει περαιτέρω διερεύνησης σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (ECDC)», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν ήδη προβεί, προληπτικά, στα ενδεικνυόμενα περιβαλλοντικά μέτρα δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το κοινό.


Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Απέχουν από τον χειρισμό του πορίσματος Σαββίδης και Αγγελίδης – Συγκλήθηκε εκτάκτως το Εισαγγελικό Συμβούλιο

«Κράτος Μαφία»: Απέχουν από τον χειρισμό του πορίσματος Σαββίδης και Αγγελίδης – Συγκλήθηκε εκτάκτως το Εισαγγελικό Συμβούλιο

Η ηγεσία της Νομικής Υπηρεσίας επέλεξε να ανοίξει τα χαρτιά της, εν μέσω του έντονου δημόσιου διαλόγου και του μεγάλου ενδιαφέροντος που περιβάλλει το υπό εξέλιξη πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE