Ασθενής στην Κύπρο διαγνώστηκε με τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ασθενής στην Κύπρο διαγνώστηκε με τον ιό του Δυτικού Νείλου

Με τον ιό του Δυτικού Νείλου διαγνώστηκε ασθενής, ο οποίος πρόσφατα ταξίδεψε σε χώρα του εξωτερικού, όπου στο παρελθόν δηλώθηκαν περιστατικά του εν λόγω ιού, ωστόσο σύμφωνα με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το κοινό.

Με ανακοίνωση, οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας επιβεβαίωσαν τη διερεύνηση ασθενή του οποίου οι εργαστηριακές εξετάσεις συνηγορούν με τη διάγνωση λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου.

«Το περιστατικό, που εκδηλώθηκε πριν πέντε περίπου εβδομάδες και βρίσκεται σε φάση ανάρρωσης, έχει ιστορικό πρόσφατου ταξιδιού στο εξωτερικό σε χώρα στην οποία είχαν στο παρελθόν δηλωθεί περιστατικά του ιού. Η προέλευση του ιού τυγχάνει περαιτέρω διερεύνησης σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (ECDC)», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν ήδη προβεί, προληπτικά, στα ενδεικνυόμενα περιβαλλοντικά μέτρα δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το κοινό.


Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Προσδοκίες για συζήτηση της ουσίας του κυπριακού στην πενταμερή της Νέας Υόρκης-Σύνδεση του κυπριακού με τα Ευρωτουρκικά

Κυπριακό: Προσδοκίες για συζήτηση της ουσίας του κυπριακού στην πενταμερή της Νέας Υόρκης-Σύνδεση του κυπριακού με τα Ευρωτουρκικά

Η Λευκωσία βλέπει επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου στην άτυπη διάσκεψη της Νέας Υόρκης τον Ιούλιο. Αυτό δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος την Τετάρτη, λέγοντας ότι τόσο η σύνθεση της άτυπης διάσκεψης, αλλά και η δουλειά που έχει προηγηθεί από τον περασμένο Μάρτιο, δίνουν τη δυνατότητα για να προχωρήσει η συζήτηση και επί της ουσίας του κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE