Ανοίγει ο δρόμος για τρίτο πυρηνικό σταθμό στην Τουρκία

Ανοίγει ο δρόμος για τρίτο πυρηνικό σταθμό στην Τουρκία

Η Τουρκία δημοσίευσε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης μια συμφωνία συνεργασίας με την Κίνα για την ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας, ένα απαραίτητο βήμα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ενδεχόμενη κατασκευή από την Κίνα του τρίτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας.

Η συμφωνία υπογράφηκε το 2012, όμως τέτοιες διεθνείς συμφωνίες ενεργοποιούνται στην Τουρκία μόνο μετά τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η Ρωσία κατασκευάζει το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας, ενώ μια γαλλο-ιαπωνική κοινοπραξία θα κατασκευάσει το δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στη βόρεια Τουρκία. Η Κίνα είναι ανάμεσα στις χώρες που ενδιαφέρονται για την κατασκευή ενός τρίτου πυρηνικού σταθμού.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - Δολοφονία 22χρονου φοιτητή: Γνωρίστηκαν μέρες πριν τον φόνο, τον παρέσυρε με πρόσχημα δουλειά - Ποιο το «κλειδί» της υπόθεσης

VIDEO - Δολοφονία 22χρονου φοιτητή: Γνωρίστηκαν μέρες πριν τον φόνο, τον παρέσυρε με πρόσχημα δουλειά - Ποιο το «κλειδί» της υπόθεσης

Το κινητό τηλέφωνο του θύματος φαίνεται πως αποτέλεσε το κρίσιμο στοιχείο που οδήγησε στην ταυτοποίηση και τελικά στην «αποκάλυψη» του καθ’ ομολογία δράστη στην υπόθεση της δολοφονίας του 22χρονου Sahruar Ahmed Emon, φοιτητή από το Μπαγκλαντές, τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί από τις 12 Ιουνίου.