Υπουργός Παιδείας: «Θα κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για το 12χρονο παιδί - Θα εξετάσω και εγώ προσωπικά το θέμα»

Υπουργός Παιδείας: «Θα κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για το 12χρονο παιδί - Θα εξετάσω και εγώ προσωπικά το θέμα»

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής την Δευτέρα (5/9) διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι καλύτερο δυνατό για τον 12χρονο μαθητή Νικόλα, με ειδικές ανάγκες.

Οπως γράφει η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», ο 12χρονος Νικόλας γεννήθηκε πρόωρα, με εγκεφαλική παράλυση, τετραπληγία και απώλεια της ακοής. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το παιδί μπορεί να παρουσιάζει κινητική και ακουστική αναπηρία, αλλά πρόκειται για ένα υγιέστατο αγόρι με φυσιολογική νοητική και συναισθηματική νοημοσύνη. Οι γονείς του ζητούν εξειδικευμένο προσωπικό για χρήση του υπολογιστή βλεμματικού ελέγχου και επιπρόσθετες ώρες στήριξης από ειδική δασκάλα κωφών.

Σε ερώτηση για την περίπτωση του 12χρονου αγοριού, ο κ. Καδής είπε ότι το Υπουργείο γενικότερα αντιμετωπίζει με ευαισθησία αυτές τις περιπτώσεις. Υπάρχουν, είπε, πολυθεματικές ομάδες που εξετάζουν μια προς μία τις περιπτώσεις αυτών των παιδιών.

Διαβεβαίωσε τους γονείς και όλους ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο δυνατό για το παιδί. Θα εξετάσω και εγώ προσωπικά το θέμα αυτό με τους συνεργάτες μου για να δούμε τι καλύτερο ενδείκνυται να γίνει για το συγκεκριμένο παιδάκι».

Σε ερώτηση για την απαντητική επιστολή που είχε σταλεί στους γονείς του παιδιού από το Υπουργείο, ο κ. Καδής είπε ότι ήταν υπηρεσιακά αλλά «θα το κοιτάξουμε και στο επίπεδο της πολιτικής, αν χρειάζεται να διαφοροποιηθεί κάτι ώστε να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή η περίπτωση και γενικότερα. Εάν χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι στην πολιτική μας προς όφελος αυτών των παιδιών, να είστε βέβαιοι ότι θα το κάνουμε», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 19:00 το 6ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης στην Πύλα, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν. Η κοινή τους παρουσία στο φεστιβάλ είχε συμφωνηθεί κατά την τελευταία συνάντησή τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE