Ακιντζί: Θα δοθεί αρκετός χρόνος στις δύο κοινότητες πριν το δημοψήφισμα

Ακιντζί: Θα δοθεί αρκετός χρόνος στις δύο κοινότητες πριν το δημοψήφισμα

Ο λαός θα είναι αυτός που θα λάβει την τελική απόφαση, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας 5/9 ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, προσθέτοντας ότι θα δοθεί αρκετός χρόνος στις δύο κοινότητες πριν από το δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, ο Ακιντζί μιλώντας σε εκδήλωση Τ/κ από τη Λεμεσό, είπε ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει να είναι δίκαιες και να σκέφτονται και τα δικαιώματα της άλλης κοινότητας.

Πρόσθεσε ότι η τ/κ πλευρά θα συνεχίσει τη διαδικασία επίλυσης σε διαβούλευση με την Τουρκία, ενώ κάλεσε τον κόσμο να είναι υπομονετικός, καθώς όπως είπε διαφαίνεται το τέλος.

Πρόσθεσε ότι η διαδικασία μέχρι το τέλος του έτους είναι πολύ σημαντική, ενώ είπε ότι αν και η ε/κ πλευρά εμφανιστεί με ορθολογικές και ρεαλιστικές προσεγγίσεις, τότε θα καταστεί εφικτή η εξεύρεση λύσης.

Ήρθε ο καιρός να να διαμορφώσουμε μια δικοινοτική, διζωνική, νέα ομοσπονδία και να επανακτήσουμε τα δικαιώματά μας ως κοινότητα, είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη μετά τις 14 Σεπτεμβρίου ενώ είπε καταληκτικά ότι η ύπαρξη της άλλης κοινότητας δεν πρέπει να λησμονείται, παράλληλα με την προστασία των δικαιωμάτων των Τ/κ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

H Ελλάδα θα προχωρήσει και σε περαιτέρω επέκταση των χωρικών της υδάτων, χωρίς καμία έκπτωση σε θέματα κυριαρχίας, είπε στη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας ότι η κυριαρχία της χώρας είναι «κόκκινη γραμμή» και δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία.

BEST OF TOTHEMAONLINE

The Streisand-Karsera Effect

The Streisand-Karsera Effect