ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος Νοσηλευτών Α. Ανδρέου: «Δάγκωσε έναν αστυνομικό στο χέρι, έσπασε τον καρπό άλλου και έστειλε στον Νοσοκομείο τρεις νοσηλευτές»

Πρόεδρος Νοσηλευτών Α. Ανδρέου: «Δάγκωσε έναν αστυνομικό στο χέρι, έσπασε τον καρπό άλλου και έστειλε στον Νοσοκομείο τρεις νοσηλευτές»

Δύσκολες ώρες πέρασαν οι νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αθαλάσσας όταν ήρθαν αντιμέτωποι με την μανία του 40χρονου κατάδικου, ο οποίος νοσηλευόταν από την περασμένη Κυριακή (4/9), στον θάλαμο «23».

Του Τάσου Χριστοδούλου

Το περιστατικό έλαβε χώρα την Τετάρτη (7/9) γύρω στις 20:00 το βράδυ μετά την αλλαγή της βάρδιας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα μας, ο Πρόεδρος του Κλάδου Ψυχικής υγείας των νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ Ανδρέας Ανδρέου: «Ο εν λόγω κατάδικος ο οποίος νοσηλευόταν χωρίς φρούρηση ανέπτυξε μια επιθετική συμπεριφορά».

Ακολούθως ο ένας νοσηλευτής που βρισκόταν στη σκηνή, μη μπορώντας να ελέγξει την κατάσταση ειδοποίησε άλλους δυο συναδέλφους του.

Ούτε όμως και οι τρεις νοσηλευτές ήταν αρκετοί για να συγκρατήσουν τον κατάδικο – ασθενή.

Έτσι, με την σειρά τους κατέφτασαν τρεις αστυνομικοί και ενώ αρχικά ο 40χρονος φάνηκε ότι θα συνεργαζόταν ώστε να του χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή, ξαφνικά χτύπησε τον ένα νοσηλευτή στο κεφάλι, πετούσε ότι αντικείμενο έβρισκε μπροστά του στέλνοντας και τους τρεις νοσηλευτές στο Νοσοκομείο.

Ο κατάδικος δεν έμεινε ως εκεί αφού δάγκωσε τον πρώτο αστυνομικό στο χέρι στον άλλο προκάλεσε εκδορές και μώλωπες ενώ στον τρίτο κατάφερε να του σπάσει τον καρπό.

Ο κύριος Ανδρέου σημείωσε ότι παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και στον παρελθόν υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι ο εν λόγω κατάδικος είχε κριθεί από ψυχίατρο ότι κατά την διάρκεια χορήγησης της φαρμακευτικής αγωγής έπρεπε να γίνεται με την παρουσία αστυνομικού.

Στο ερώτημα αν υπάρχουν ευθύνες ο κύριος Ανδρέου απάντησε ως εξής: «Βεβαίως υπάρχουν και πρέπει να μας απαντήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Τμήμα των Κεντρικών Φυλακών. Ας δώσουν αυτοί μια απάντηση στα άτομα που χτυπήθηκαν».

Οι νοσηλευτές αξίζει να σημειωθεί ότι προχώρησαν σε δίωρη στάση εργασίας μεταξύ των ωρών 11:00 – 13:00.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Aυτός είναι ο ποινικολόγος στην Ελλάδα που χτύπησε τη σύζυγό του - Βίντεο από την άφιξη του στην Ευελπίδων

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Θλίψη στον Δήμο Λεμεσού: Πέθανε ο Γαβριήλ Ψαρά - «Διακρίθηκε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του»

Αναστάτωσε ολόκληρο ξενοδοχείο 46χρονη: Μέθυσε και παρενοχλούσε τον κόσμο, επιτέθηκε και έβρισε αστυνομικούς



Δεύτερη θητεία Φον ντερ Λάιεν στηρίζει ο ΠτΔ - «Στόχος να κλείσουν οι διαδικασίες τον Ιούλιο»

Δεύτερη θητεία Φον ντερ Λάιεν στηρίζει ο ΠτΔ - «Στόχος να κλείσουν οι διαδικασίες τον Ιούλιο»

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα πρέπει να συνεχίσει για δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν ξεκάθαρο, τόνισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως ελπίζει οι διαδικασίες για την ανάδειξη της ηγεσίας της ΕΕ για τα επόμενα πέντε χρόνια να ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top