Επίτροπος Εθελοντισμού: «Η γνώση των πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητη για όλους τους πολίτες»

Επίτροπος Εθελοντισμού: «Η γνώση των πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητη για όλους τους πολίτες»

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών, το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αναφέρει πως η σπουδαιότητα της γνώσης των πρώτων βοηθειών είναι προφανής εάν αναλογιστούμε ότι στην Ευρώπη συμβαίνουν 100 εκατομμύρια περίπου έκτακτα περιστατικά σε ετήσια βάση.

Στην εποχή μας η ανάγκη γνώσης Πρώτων Βοηθειών από όλους τους πολίτες είναι μεγαλύτερη από ποτέ, σύμφωνα με το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, το οποίο θεωρεί πως η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας, η αύξηση των τροχοφόρων, με συνέπεια τον μεγάλο αριθμό τροχαίων, αλλά και η αύξηση του ποσοστού των καρδιοαγγειακών νοσημάτων, μας φέρνουν όλο και πιο κοντά στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.

“Η γνώση των πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητη προς την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών που μπορούν να συμβούν οπουδήποτε και σε οποιονδήποτε. Σε πολλές περιπτώσεις η παροχή πρώτων βοηθειών στα πρώτα λεπτά μετά το συμβάν είναι καθοριστική για την επιβίωση ή την καλή έκβαση της υγείας του θύματος. Στο χρονικό διάστημα μεταξύ της στιγμής του ατυχήματος και της παροχής οργανωμένης ιατρικής βοήθειας, είναι που οι πρώτες βοήθειες αποδεικνύουν την αξία τους”, προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αναφέρει ότι “Εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις προσφέρουν εκπαιδευτικά προγράμματα πρώτων βοηθειών με στόχο την ευρύτερη ενημέρωση και την προετοιμασία των πολιτών στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών, τόσο γιατί αναγνωρίζεται η αξία των πρώτων βοηθειών όσο και γιατί πιστεύεται ότι όλοι είμαστε σε θέση να δώσουμε βοήθεια εκεί που χρειάζεται νοουμένου ότι έχουμε τύχει της κατάλληλης εκπαίδευσης”.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Χωρίς συμφωνία οι συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν μετά από 21 ώρες διαπραγματεύσεων - Οι ΗΠΑ πρέπει να εγκαταλείψουν τις «παράλογες απαιτήσεις» τους, λέει η Τεχεράνη

LIVE: Χωρίς συμφωνία οι συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν μετά από 21 ώρες διαπραγματεύσεων - Οι ΗΠΑ πρέπει να εγκαταλείψουν τις «παράλογες απαιτήσεις» τους, λέει η Τεχεράνη

Ολοκληρώθηκαν μετά από 21 ώρες οι συνομιλίες  για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν στο Πακιστάν, με τους απεσταλμένους των δύο χωρών να συζητούν μέσα στην ίδια αίθουσα. Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ σε δηλώσεις του είχε υποστηρίξει: «Το ίδιο μου κάνει», «δεν έχει καμιά διαφορά» είτε κλειστεί, είτε όχι συμφωνία με το Ιράν. Κερδίζουμε, όπως κι αν έχει -- τους νικήσαμε στρατιωτικά». Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline

BEST OF TOTHEMAONLINE