Ακιντζί: «Η Ε/κ πλευρά πρέπει να επιδείξει λογική και ρεαλισμό»

Ακιντζί: «Η Ε/κ πλευρά πρέπει να επιδείξει λογική και ρεαλισμό»

«Συγκρατημένα αισιόδοξη» χαρακτήρισε την κατάσταση στις διαπραγματεύσεις ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος, προσθέτοντας ωστόσο ότι παραμένουν ακόμη ορισμένες δυσκολίες.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί μιλούσε με αφορμή τη θρησκευτική γιορτή του Μπαϊραμιού και ευχήθηκε ειρήνη σε όλες τις περιοχές όπου υπάρχουν διενέξεις.

Αναφορικά με το κυπριακό πρόβλημα, είπε ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις αλλά ότι υπάρχουν ακόμη ορισμένες δυσκολίες.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία του να είναι κανείς λογικός και ρεαλιστής, ανέφερε ότι η ε/κ πλευρά πρέπει να επιδείξει "λογική και ρεαλισμό, να γνωρίζει τα όρια της και να κατανοεί τι είναι εφικτό και τι όχι", κατά την έκφρασή του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση στις διαπραγματεύσεις τώρα μπορεί να περιγραφεί ως «συγκρατημένα αισιόδοξη».

Υπάρχει εκεχειρία στο νησί, είπε, αλλά χωρίς μια διαρκή, και αμοιβαία αποδεκτή λύση πάντοτε μπορούν να δημιουργούνται προβλήματα.

Ο κ. Ακιντζί ανέφερε ακόμη ότι θα δοθεί επαρκής χρόνος στους πολίτες για να γνωρίσουν τις λεπτομέρειες (μιας λύσης) προτού να ψηφίσουν και εξέφρασε την ελπίδα να φτάσουμε σε εκείνο το σημείο στους επόμενους μήνες.


Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO: Ξεχύθηκαν τα τρακτέρ στη Λευκωσία - Με σειρήνες και συνοδεία Αστυνομίας κατευθύνονται στο Προεδρικό

VIDEO: Ξεχύθηκαν τα τρακτέρ στη Λευκωσία - Με σειρήνες και συνοδεία Αστυνομίας κατευθύνονται στο Προεδρικό

Στους δρόμους βρίσκονται ήδη οι αγρότες της Κύπρου οι οποίοι σήμερα, από τις 10:15 π.μ, κατευθύνονται με τρακτέρ και άλλα μέσα, προς το Προεδρικό Μέγαρο στην Λευκωσία για επίδοση ψηφίσματος ενώ θα καταλήξουν στο Σπίτι της Ευρώπης, όπου θα επιδοθεί επιστολή προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE