ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Aγγελίδης: Δυστυχώς γίναμε για ακόμη μια φορά μάρτυρες θλιβερών επεισοδίων – Τι αναφέρει η Αστυνομία για τις εικόνες ντροπής στο «Ελευθερία»

Aγγελίδης: Δυστυχώς γίναμε για ακόμη μια φορά μάρτυρες θλιβερών επεισοδίων – Τι αναφέρει η Αστυνομία για τις εικόνες ντροπής στο «Ελευθερία»

Οδηγίες όπως οριστεί ανώτερος αξιωματικός για τη διεξαγωγή διοικητικής έρευνας σε σχέση με τα επεισόδια τα οποία έγιναν κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού αγώνα Futsal μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωσης, στο κλειστό γήπεδο “Ελευθερία – Τάσσος Παπαδόπουλος, έδωσε ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Αστυνομίας Ανδρέας Κυριάκου.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι “αφού μελετήθηκε η έκθεση γεγονότων σε σχέση με τα επεισόδια που υποβλήθηκε σήμερα στο Αρχηγείο Αστυνομίας, ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Αστυνομίας Ανδρέας Κυριάκου έδωσε οδηγίες όπως οριστεί ανώτερος αξιωματικός για τη διεξαγωγή διοικητικής έρευνας”.

Εξάλλου, μιλώντας νωρίτερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι “από την πρώτη στιγμή έχει συσταθεί ανακριτική ομάδα από το ΤΑΕ Λευκωσίας που διερευνά την υπόθεση, αξιολογώντας τις πληροφορίες, τα στοιχεία και τις μαρτυρίες, προχωρώντας στην πλήρη διερεύνηση αυτών των περιστατικών, παρακολουθώντας την κατάσταση των τραυματιών και καταγράφοντας τις ζημιές τις οποίες έχουν γίνει κατά τα χθεσινά επεισόδια”.

Είπε ακόμη ότι έγινε σήμερα σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας, στην παρουσία του επικεφαλής της Διεύθυνσης και του υπευθύνου του ΤΑΕ “για τον καθορισμό των ενεργειών για τη συγκεκριμένη υπόθεση”.

Ο κ. Αγγελίδης καταδίκασε τα επεισόδια και εξέφρασε λύπη για τον τραυματισμό των δύο νεαρών φιλάθλων και ενός μέλους της Αστυνομίας.

“Χθες, δυστυχώς γίναμε για ακόμη μια φορά μάρτυρες θλιβερών επεισοδίων. Είναι λυπηρό, σε ένα αθλητικό γεγονός, το οποίο θα έπρεπε να διακατέχεται από αθλητοπρέπεια και ευγενή άμυλα, να συμβαίνουν τέτοιου είδους επεισόδια, με σοβαρούς τραυματισμούς, ζημιές, πετροπόλεμο και την χρήση δακρυγόνων από μέρους της Αστυνομίας για διάλυση του όχλου, αφού δυστυχώς ήταν η μόνη επιλογή”, υπογράμμισε ο κ. Αγγελίδης.

Ανέφερε ότι “ο σχεδιασμός της όλης επιχείρησης έγινε με βάση τα στοιχεία, τις πληροφορίες αλλά και τα όσα είχαν συμφωνηθεί στις συσκέψεις που προηγήθηκαν μεταξύ άλλων και με τα σωματεία”, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι “παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε πάρει δεν τηρήθηκαν τα όσα είχαν συμφωνηθεί”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι “οι εκπρόσωποι της Ανόρθωσης μας είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν θα έρχονταν οργανωμένοι φίλαθλοι με λεωφορεία”, ενώ στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της συγκεκριμένης ομάδας, γύρω στις 7.55, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την Αστυνομία αναφέροντας ότι θα έρθει ένα λεωφορείο με οπαδούς.

Τελικά τα λεωφορεία ήταν τρία και έγινε προσπάθεια στις 7.55 αύξησης των μελών της Αστυνομίας που βρίσκονταν στα καθήκοντα για το συγκεκριμένο αγώνα, πρόσθεσε.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι η Αστυνομία δεν διεκδικεί το αλάθητο, προσθέτοντας ότι “αξιολογώντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα όσον αφορά το σχεδιασμό της όλης επιχείρησης, ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Αστυνομίας είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή έκθεση γεγονότων για να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχουν οποιαδήποτε λάθη ή και παραλείψεις που θα μπορούσαν να αποφευχθούν”.

Ανέφερε ότι αφού μελετηθεί η συγκεκριμένη έκθεση, θα ληφθούν αναλόγως αποφάσεις, προσθέτοντας ότι η έκθεση θα απαντά σε συγκεκριμένα ερωτήματα όσον αφορά τα επεισόδια, το πως ενήργησε η Αστυνομία και γενικότερα για την κατάσταση που δημιουργήθηκε.

Ερωτηθείς για την κατάσταση των τραυματιών, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι από τα δύο πρόσωπα που τραυματίστηκαν, η κατάσταση του ενός προσώπου, 16 ετών, φαίνεται να είναι πιο σοβαρή.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον υπήρχε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι η ανακριτική ομάδα αξιολογεί όλα τα στοιχεία και τις μαρτυρίες έχοντας υπόψη τον χρόνο που είχαν γίνει τα επεισόδια, την τοποθεσία και άλλα στοιχεία.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας κάλεσε “όλους τους φιλάθλους να απομονώσουν τις μονάδες εκείνες που δημιουργούν αυτές τις αναταραχές, εντός και εκτός γηπέδων, προκαλώντας διασάλευση της έννομης τάξης και παράλληλα να επιδείξουν πνεύμα αθλητοπρέπειας προς αποφυγή οποιονδήποτε εκτρόπων για να υπάρξει μια ομαλή ποδοσφαιρική σεζόν”.

Διευκρίνισε ότι αναφέρεται στη μερίδα των φιλάθλων που δημιουργούν αυτές τις καταστάσεις, προκαλώντας ζημιές και τραυματισμούς, και δεν αντικατοπτρίζει το σύνολο ή την πλειοψηφία των φιλάθλων των ομάδων που πηγαίνουν στα γήπεδα και συμπεριφέρονται με το σωστό τρόπο.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι “είμαστε στην αρχή της αθλητικής σεζόν και σίγουρα είναι καιρός να γίνει αυτοκριτική από όλους για τη λήψη μέτρων, προσθέτοντας ότι “η πολιτεία και η κοινωνία χρειάζεται να οχυρωθούν περισσότερο απέναντι στη μάστιγα της βίας στα γήπεδα”.

Αναφέροντας ότι κύρια προϋπόθεση είναι η συνεργασία των κύριων φορέων, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι “αν γίνει ένας απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς, σίγουρα υπήρξαν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από προηγούμενες χρονιές όσον αφορά τα επεισόδια και αυτό επιτεύχθηκε με τη συνεργασία, το συντονισμό και σίγουρα με τη βελτίωση του σχεδιασμού με την έντονη και πιο αποτελεσματική παρουσία της Αστυνομίας”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top