Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τους ηγέτες ΕΕ για το Κυπριακό

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τους ηγέτες ΕΕ για το Κυπριακό

Σε ενημέρωση για την κατάσταση πραγμάτων στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, αλλά και σε έκκληση για ενίσχυση του ρόλου της ΕΕ στη διαδικασία προέβη σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ που συμμετέχουν στην Άτυπη Σύνοδο για το Μέλλον της Ευρώπης, στη Σλοβακία, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο εκπρόσωπος ενημέρωσε τον Τύπο στην Μπρατισλάβα ότι "κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά από προτροπή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  Ντόναλντ Τουσκ, ενημέρωσε τους συναδέλφους του για την κατάσταση πραγμάτων στο τραπέζι των συνομιλιών, για τα θέματα, για οποία έχουν επιτευχθεί είτε συναντιλήψες είτε συγκλίσεις, για τα θέματα όπου παρουσιάζονται διαφωνίες, για τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, ζητώντας την ίδια στιγμή την ενίσχυση του ρόλου που διαδραματίζουν τόσο τα κράτη μέλη όσο και η ΕΕ σε αυτή την προσπάθεια για τερματισμό της κατοχής και επανένωσης της πατρίδας μας".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Θα εκφράσει ετοιμότητα της ΚΔ για δράσεις για Ουκρανία κατά Προεδρία ΕΕ σε Ζελένσκι

ΠτΔ: Θα εκφράσει ετοιμότητα της ΚΔ για δράσεις για Ουκρανία κατά Προεδρία ΕΕ σε Ζελένσκι

Την ετοιμότητα της Λευκωσίας να υλοποιήσει αριθμό δράσεων σε σχέση με την Ουκρανία κατά την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ θα παρουσιάσει ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο Κίεβο, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE