Συγκαλείται εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία

Συγκαλείται εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συγκληθεί εκτάκτως για να εξετάσει το ενδεχόμενο να εκφράσει την υποστήριξή του στην αμερικανο-ρωσική συμφωνία για τη Συρία, δήλωσαν διπλωμάτες.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας αναμένεται συναντώνται στις 17:30 σήμερα (00:30 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) για διαβουλεύσεις κεκλεισμένων των θυρών, καθώς μια φάλαγγα φορτηγών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους κατοίκους της πόλης του Χαλεπίου εξακολουθεί να παραμένει αποκλεισμένη στην τουρκική μεθόριο. Μια εύθραυστη παύση των εχθροπραξιών τηρείται σε γενικές γραμμές από τη Δευτέρα στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, που προβλέπει την παράδοση τροφίμων και φαρμάκων σε πολιορκημένες πόλεις και χωριά, αρχής γενομένης από τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του βόρειου τμήματος της πόλης, που αποτελεί το κύριο μέτωπο της σύγκρουσης.

Στο μεταξύ, το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι χρησιμοποιεί την επιρροή του στην προσπάθεια να εξασφαλίσει ότι ο συριακός στρατός θα εφαρμόσει πλήρως την εύθραυστη συμφωνία εκεχειρίας και εξέφρασε την ελπίδα ότι και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρησιμοποιήσουν τη δική τους επιρροή στις οργανώσεις των ανταρτών.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου έκανε τα σχόλια αυτά όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις σύρων ανταρτών, σύμφωνα με τους οποίους ο συριακός στρατός δεν έχει αποσυρθεί από θέσεις που κατείχε γύρω από τον Αυτοκινητόδρομο Καστέλο, που οδηγεί στο Χαλέπι, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει η διανομή της βοήθειας.

«Υπάρχουν αμοιβαίες» δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους.

«Πέρα από κάθε αμφιβολία, η ρωσική πλευρά εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την επιρροή της προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι συμφωνίες εκεχειρίας εφαρμόζονται και ελπίζουμε ότι οι αμερικανοί συνάδελφοί μας θα κάνουν το ίδιο».

«Γενικά, μπορούμε ακόμη να πούμε πως η διαδικασία (εκεχειρίας) προχωρά, παρά κάποια πισωγυρίσματα», είπε ο Πεσκόφ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης – Καθοριστικός ο ρόλος της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας

Η Κύπρος στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης – Καθοριστικός ο ρόλος της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Προεδρεύουσα Ζέλικα Ζβιγιάνοβιτς και τα άλλα μέλη της Προεδρίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Ζέλκο Κόμσικ και Ντένις Μπεσίροβιτς, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE