ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένωση Συντακτών Κύπρου: «Να αντιδράσουν Πολιτεία και Αστυνομία – Στο πλευρό της Ντίνας»

Ένωση Συντακτών Κύπρου: «Να αντιδράσουν Πολιτεία και Αστυνομία – Στο πλευρό της Ντίνας»

Για εγκληματικές ενέργειες με στόχο την συρρίκνωση της ελευθερίας του Τύπου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Κύπρου, τοποθετούμενη για την προσπάθεια εκφοβισμού της δημοσιογράφου Ντίνας Κλεάνθους.

Ταυτόχρονα, το συνδικαλιστικό σώμα των δημοσιογράφων καλεί την Πολιτεία και την Αστυνομία να πράξουν τα δέοντα.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως ακολούθως:

«Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε η συνάδελφος δημοσιογράφος με εμπρησμό του αυτοκινήτου της τα ξημερώματα σήμερα Δευτέρας. Η αστυνομική συντάκτης του «ΡΕΠΟΡΤΕΡ» είχε δεχθεί τις τελευταίες εβδομάδες τηλεφωνικές παρεμβάσεις για τα γραφόμενά της που αφορούν συγκεκριμένο θέμα. Οι δράστες του εγκλήματος που έδρασαν μεταμεσονύκτια ήθελαν, προφανώς, να προειδοποιήσουν, να απειλήσουν και να στείλουν τα δικά τους μηνύματα.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών και όλοι οι συνάδελφοί της στεκόμαστε δίπλα στη Ντίνα Κλεάνθους και τονίζουμε ότι με εγκληματικές ενέργειες δεν είναι δυνατό να συρρικνωθεί ή να πληγεί η ελευθερία του Τύπου και γενικότερα η ελευθερία έκφρασης.

Καλούμε την Κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους συντεταγμένους φορείς της Πολιτείας να δράσουν αποτελεσματικά προς την κατεύθυνση εντοπισμού, σύλληψης και προσαγωγής των ενόχων ενώπιον της Δικαιοσύνης. Δεν είναι νοητό σε μια σύγχρονη Δημοκρατία να γίνονται ανεκτά εγκλήματα που πλήττουν τις αρχές και αξίες κάθε Δημοκρατίας».

 Διαβάστε ακόμη: 

Έκαψαν το αυτοκίνητο της Ντίνας, βάζουν φωτιά στους θεματοφύλακες αρχών και αξιών…

Αίσχος: Έκαψαν το αυτοκίνητο γνωστής δημοσιογράφου στην Λευκωσία

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

Με έκκληση «στις χιλιάδες ψηφοφόρους της Αριστεράς, αλλά και σε κάθε προοδευτικό πολίτη που θέλει αλλαγή πορείας» να συνταχθούν με το ΑΚΕΛ, δύναμη διεκδίκησης στην Κύπρο και την Ευρώπη και «να κάνουμε τη διαφορά για να αλλάξουμε τα πράγματα» ο ΓΓ του κόμματος στην κεντρική παγκύπρια προεκλογική συγκέντρωση δήλωσε ότι για το ΑΚΕΛ η θέση της Κύπρου στην ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη. «Αλλά οφείλουμε να απαντήσουμε στο καίριο ερώτημα: Ποια Ευρώπη θέλουμε;».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top