Από το «το κράτος είμαι εγώ» του Λουδοβίκου ΙΔ στο «Εγώ, είμαι ο Πρόεδρος» του Χριστόφια - VIDEO

Από το «το κράτος είμαι εγώ» του Λουδοβίκου ΙΔ στο «Εγώ, είμαι ο Πρόεδρος» του Χριστόφια - VIDEO

Η εξουσία φέρνει αλαζονεία.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Τούτου λεχθέντος, ενδεικτικά είναι όσα ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας καταλογίζει στον Δημήτρη Χριστόφια.

Δεν θα ασχοληθούμε στο παρόν άρθρο με τίποτα περισσότερο πέραν μια φράσης του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Μιλτιάδη Νεοφύτου.

Ο Μιλτής απευθυνόμενος στον Χριστόφια σύμφωνα με τα όσα είπε στο δικαστήριο του ανέφερε: «Για τις ανακαινίσεις και τις επεκτάσεις στο Κελάκι θα πρέπει να αιτηθούμε πολεοδομικές άδειες».

Ο Χριστόφιας αρνήθηκε, απαντώντας του ως εξής: «Εγώ, είμαι ο Πρόεδρος της Βουλής!»  

Η απάντηση του αυτή μας θύμισε ένα παρόμοιο παλαιότερο περιστατικό όπου ο Δημήτρης Χριστόφιας με έπαρση και αλαζονεία απαντούσε σε δημοσιογράφο ως εξής:

«Ρωτάς τον επόμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας», θυμίζοντας μας τον Λουδοβικό  ΙΔ και την περιβόητη φράση: «Το κράτος είμαι εγώ».

Δείτε το βίντεο:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πολιτική με έλλειψη «προσώπων»: Οι εκλογές του 2026 αποκαλύπτουν τη νέα πραγματικότητα

Πολιτική με έλλειψη «προσώπων»: Οι εκλογές του 2026 αποκαλύπτουν τη νέα πραγματικότητα

Τα κόμματα δυσκολεύονται να συγκροτήσουν τα ψηφοδέλτιά τους, όχι λόγω καθυστέρησης, αλλά λόγω έλλειψης διαθέσιμων υποψηφίων. Οι μετακινήσεις στελεχών, οι νέοι πολιτικοί σχηματισμοί και η κόπωση της κοινωνίας συνθέτουν ένα πρωτόγνωρο σκηνικό ενόψει των εκλογών του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE