Απειλήθηκε το κρατικό δάσος «Κοκκινόμουττη» - Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στον Λυθροδόντα

Απειλήθηκε το κρατικό δάσος «Κοκκινόμουττη» - Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στον Λυθροδόντα

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, εκδηλώθηκαν δύο δασικές πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα στην  ανακοίνωση του αναφέρει πως η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 17:45 το απόγευμα της Παρασκευής (23/09) στην τοποθεσία «Αμπέλια του Ματθαίου» μεταξύ των κοινοτήτων Σιάς-Μαθιάτη και απειλήθηκε το κρατικό δάσος «Κοκκινόμουττη».

 Η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 18:30, αφού έκαψε πέντε δεκάρια με πεύκα, καλαμιώνες και άγρια βλάστηση. Για την κατάσβεσή της ασχολήθηκαν 30 άνδρες του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με εννέα πυροσβεστικά οχήματα, καθώς επίσης και δύο μικρά πυροσβεστικά των Κοινοτικών Συμβουλίων Μαθιάτη και Σιάς, δύο ιδιωτικοί γεωργικοί ελκυστήρες και ένας ιδιωτικός εκσκαφέας.

Στην περιοχή θα παραμείνουν δυνάμεις πυρόσβεσης για αντιμετώπιση πιθανής αναζωπύρωσης.

Η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 18:20 στην τοποθεσία «Ροδάνης» της κοινότητας Λυθροδόντα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 18:40, αφού έκαψε τρία δεκάρια με άγρια βλάστηση, καλαμιώνες και ελαιώνες. Για την κατάσβεσή της ασχολήθηκαν 16 άνδρες του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επτά πυροσβεστικά οχήματα, καθώς επίσης και ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα του Κοινοτικού Συμβουλίου Μαθιάτη.

Τα αίτια πρόκλησης των πυρκαγιών διερευνώνται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE