Αποσμητικά και καρκίνος του μαστού: Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα

Αποσμητικά και καρκίνος του μαστού: Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα

Τον σοβαρό κίνδυνο που διατρέχουν οι γυναίκες που χρησιμοποιούν τακτικά αποσμητικά που περιέχουν άλατα αργιλίου, αναδεικνύει νέα ελβετική έρευνα. Ελβετοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι η έκθεση στην ουσία χλωριούχο αργίλιο που περιέχεται στα περισσότερα αποσμητικά συμβάλλει στην ανάπτυξη όγκων που μπορεί να εξαπλωθούν στον οργανισμό.

Η πρόσφατη μελέτη των ειδικών από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης, δείχνει ότι η χρήση κάποιων ενώσεων αλουμινίου σε αποσμητικά σώματος συμβάλλει στην ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.

Οι ενώσεις αυτές μπλοκάρουν προσωρινά τους ιδρωτοποιούς αδένες και διαταράσσουν την ισορροπία των οιστρογόνων, κάτι που αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρκινογένεση.

Ο εκ των συγγραφέων της μελέτης, ογκολόγος André-Pascal Sappino, απομόνωσε κύτταρα ανθρώπινου μαστού και τα χρησιμοποίησε σε μελέτες σε ποντίκια.

Όπως διαπίστωσε, η μακροχρόνια έκθεση σε αυτές τις ενώσεις οδήγησε στη δημιουργία μεταστατικών καρκινικών όγκων.

Όπως δήλωσε, οι ενέσεις με άλατα αλουμινίου στα ποντίκια οδήγησε στην ανάπτυξη «πολύ επιθετικών όγκων».

Ο κ. Sappino, συμβουλεύει τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες να αποφεύγουν τη χρήση αποσμητικών που περιέχουν τέτοια άλατα.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση International Journal of Cancer.

 

Πηγή: ΟnMed.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Ο Αβέρωφ ξυπνά τον εφιάλτη του 2023 - Η εξαγγελία που φέρνει φουρτούνες στην Πινδάρου

ΔΗΣΥ: Ο Αβέρωφ ξυπνά τον εφιάλτη του 2023 - Η εξαγγελία που φέρνει φουρτούνες στην Πινδάρου

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου έκανε το βήμα και από χθες το σκηνικό στον ΔΗΣΥ άλλαξε. Ο τέως πρόεδρος του κόμματος, ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του, για τις Προεδρικές του 2028, βάζοντας τέλος στα σενάρια των τελευταίων μηνών και ανοίγοντας ταυτόχρονα ένα δύσκολο κεφάλαιο, για την Πινδάρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE