Στο Κυπριακό επικεντρώθηκε η συνάντηση Αναστασιάδη - Ολάντ

Στο Κυπριακό επικεντρώθηκε η συνάντηση Αναστασιάδη - Ολάντ

Στις διαπραγματεύσεις για επανένωση της Κύπρου επικεντρώθηκε η συνάντηση που είχαν στο Παρίσι οι Πρόεδροι της Γαλλίας και της Κύπρου, Φρανσουά Ολάντ και Νίκος Αναστασιάδης, όπως αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο του Γάλλου Προέδρου.

Όπως σημειώνεται, ο Γάλλος Πρόεδρος χαιρέτισε το κλίμα που επικρατεί στις συνομιλίες καθώς και την πρόοδο που έχει ήδη επιτευχθεί.

Υπογράμμισε παράλληλα τη σημασία που θα έχει μια συμφωνία τόσο για την ε/κ όσο και για την τ/κ κοινότητα, αλλά και για την περιφερειακή συνεργασία και για την Ευρώπη στο σύνολό της.

Κάλεσε τέλος, την ΕΕ, να συνεχίσει να στηρίζει τη διαδικασία στο πλευρό των Ηνωμένων Εθνών.

Η συνομιλία, αναφέρει η ανακοίνωση, επικεντρώθηκε στις διαπραγματεύσεις για την επανένωση της Κύπρου και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε τη δέσμευση που ανέλαβε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί κατά τη συνάντηση της 25ης Σεπτεμβρίου, που οργανώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Επίσης, αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να εντείνει τις προσπάθειες προς την κατεύθυνση μιας συνολικής συμφωνίας, σύμφωνης με τις παραμέτρους που έχουν συμφωνηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Ο Αβέρωφ ξυπνά τον εφιάλτη του 2023 - Η εξαγγελία που φέρνει φουρτούνες στην Πινδάρου

ΔΗΣΥ: Ο Αβέρωφ ξυπνά τον εφιάλτη του 2023 - Η εξαγγελία που φέρνει φουρτούνες στην Πινδάρου

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου έκανε το βήμα και από χθες το σκηνικό στον ΔΗΣΥ άλλαξε. Ο τέως πρόεδρος του κόμματος, ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του, για τις Προεδρικές του 2028, βάζοντας τέλος στα σενάρια των τελευταίων μηνών και ανοίγοντας ταυτόχρονα ένα δύσκολο κεφάλαιο, για την Πινδάρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE