ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία στην ιστοσελίδα μας: Τους έδωσαν δωρεάν τροχοκαθίσματα αλλά… αυτοί τα χρεώνουν 10 ευρώ! - Παίρνουν λεφτά και από την κυβέρνηση

Καταγγελία στην ιστοσελίδα μας: Τους έδωσαν δωρεάν τροχοκαθίσματα αλλά… αυτοί τα χρεώνουν 10 ευρώ!  - Παίρνουν λεφτά και από την κυβέρνηση

Ο σύνδεσμος που υποτίθεται βοήθα άτομα με Αλτσχάιμερ λαμβάνει 10 χιλιάδες ευρώ ετήσια χορηγία αλλά χρεώνουν τα τροχοκαθίσματα και τις νοσηλευτικές υπηρεσίες.

Αυτό προκύπτει από καταγγελία που έγινε στο ThemaOnline. Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Στήριξης Ατόμων με Αλτσχάιμερ χρεώνει 10 ευρώ το μήνα για καροτσάκια που εξασφάλισε δωρεάν και παραχωρούνται σε ασθενείς που πάσχουν από την νόσο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το συγκεκριμένο τροχοκάθισμα που χρεώθηκε σε ασθενή φέρει και το αυτοκόλλητο του συνδέσμου που έκανε τη δωρεάν. 

Και όχι μόνο αυτό.

Ο συγκεκριμένος σύνδεσμος σύμφωνα με την καταγγελία, χρεώνει και 50 ευρώ για κάθε φορά που νοσοκόμα αποστέλλεται σε ασθενή για να βοηθήσει στην χορήγηση  φαρμάκων.

Το τραγελαφικό της όλης κατάστασης, είναι ότι αυτός ο σύνδεσμος που υποτίθεται πως θα έπρεπε να βοήθα αφιλοκερδώς ασθενείς, λαμβάνει και ετήσια χορηγία από το κράτος.

Το ποσό όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, αγγίζει τις 10 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Διόλου ευκαταφρόνητο.

«Χρεώνουμε 10 ευρώ για να βγάλουμε τα έξοδα μας»!

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την υπεύθυνη του Συνδέσμου Στήριξης Ατόμων με Αλτσχάιμερ της Επαρχιακής Λάρνακας, κ. Ελένη Καραϊσκάκη, μας ανέφερε πως υπάρχει χρέωση μόνο για ένα καροτσάκι και αυτό γίνεται για να βγουν τα έξοδα του συνδέσμου.

Σε άλλη ερώτηση μας κατά πόσον υπάρχει χρέωση στις νοσηλευτικές υπηρεσίες που προσφέρει συγκεκριμένης νοσοκόμα, μας, μας εξήγησε πως «υπάρχει χρέωση των πέντε ευρώ την ώρα, έτσι ώστε να πληρωθεί η συγκεκριμένη φροντιστήρια για τις υπηρεσίες που παρέχει»!

Μάλιστα, η κ. Καραϊσκάκη μας επισήμανε πως τα χρήματα αυτά δεν τα λαμβάνει η ιδία φροντιστήρια, αλλά ο σύνδεσμος και από τα χρήματα αυτά πληρώνεται και η νοσοκόμα.

Τώρα, σε ό,τι αφορά την κρατική χορηγία, η κ. Καραϊσκάκη αρχικά μας ανέφερε πως κρατική χορηγία από το Κράτος, ο σύνδεσμος αυτός έχει να πάρει τα δυο τελευταία χρόνια ενώ όταν της είπαμε ότι έλαβαν 10 χιλιάδες ευρώ το 2015, μας παρέπεμψε στην ταμεία του συνδέσμου λέγοντας μας ότι γνωρίζει καλύτερα τα πράγματα.

«Δεν χρεώνονται αυτοί που παίρνουν τα δωρεάν τροχοκαθίσματα»!  

Η ταμίας του συνδέσμου της Επαρχιακής Λάρνακας κ. Τούλα Αντωνίου, μας ανέφερε πως η χρέωση που υπάρχει είναι μόνο στα τροχοκαθίσματα που είναι δικά τους και όχι σε αυτά που έχουν πάρει ως δωρεάν. Επισήμανε δε, ότι τα δωρεάν είναι δύο ενώ τα υπόλοιπα είναι του συνδέσμου.

Μάλιστα, αυτό γίνεται έτσι ώστε να τροχοκαθίσματα να μην χαθούν και να επιστραφούν πίσω.

Σε ότι αφορά την κρατική χορηγία η κ. Τούλα Αντωνίου μας ανέφερε πως η χορηγία των 10 χιλιάδων ευρώ δόθηκε από το Υπουργείο Υγείας  στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Στήριξης Ατόμων με Αλτσχάιμερ, ενώ στην Επαρχιακή της Λάρνακας έχουν δοθεί μόνο 800 ευρώ!

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top