Γιατί δεν πρέπει να κοιμόμαστε με το κινητό δίπλα στο κρεβάτι

Γιατί δεν πρέπει να κοιμόμαστε με το κινητό δίπλα στο κρεβάτι

Έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικές συσκευές λίγο πριν τον βραδινό ύπνο.

Συνεχείς έρευνες το επιβεβαιώνουν ενώ μελέτη που εστίασε στη σχέση της χρήσης κινητού και βραδινού ύπνου, διαπίστωσε τον τρόπο που τον αλλοιώνει εμποδίζοντας το άτομο να ξεκουραστεί.

Πιο συγκεκριμένα ομάδα ατόμων εκτέθηκε σε ακτινοβολία ίση με αυτή που λαμβάνουμε όταν χρησιμοποιούμε κινητό τηλέφωνο, ενώ άλλη ομάδα τοποθετήθηκε σε όμοιες συνθήκες, αλλά με ψευδή έκθεση. Το αποτέλεσμα της μελέτης έδειξε ότι αυτοί που εκτέθηκαν σε πραγματική ακτινοβολία χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο να μπουν στο πρώτο από τα βαθύτερα στάδια του ύπνου και όταν αυτό συνέβη τελικά έμειναν λιγότερο χρόνο στο βαθύτερο στάδιο ύπνωσης.

Επιπλέον η ακτινοβολία διαταράσσει την παραγωγή της μελατονίνης, ορμόνη που ελέγχει του εσωτερικούς ρυθμούς του οργανισμού. Σε ένα άλλο συμπέρασμα που κατέληξαν οι ερευνητές είναι ότι η ακτινοβολία από τη συσκευή του κινητού ενοχοποιείται για αϋπνία, πονοκεφάλους και σύγχυση και εμποδίζει το σώμα να αυτοανανεωθεί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Μονάδα Αμερικανών πεζοναυτών και πολεμικά πλοία κατευθύνονται προς Μ. Ανατολή - «Ο Πούτιν ίσως βοηθάει το Ιράν» λέει ο Τραμπ

LIVE: Μονάδα Αμερικανών πεζοναυτών και πολεμικά πλοία κατευθύνονται προς Μ. Ανατολή - «Ο Πούτιν ίσως βοηθάει το Ιράν» λέει ο Τραμπ

Σε επικίνδυνη κλιμάκωση μπαίνει ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ, το Ιράν και τις ΗΠΑ, να συνεχίζουν τις επιθέσεις, αλλά ταυτόχρονα να δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν «όσο χρειαστεί», την στιγμή που ο Λίβανος συνεχίζει να δέχεται επιθέσεις και το πετρέλαιο να συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Το ThemaOnline σας μεταφέρε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE