ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ: Οι γυναίκες της κοινότητας μαζί με τα βρέφη τους – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ: Οι γυναίκες της κοινότητας μαζί με τα βρέφη τους – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

To ThemaOnline βρέθηκε στη γυναικεία πτέρυγα της κοινότητας της Αγίας Σκέπης, εκεί που οι γυναίκες έχουν ζητήσει βοήθεια για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Μαζί τους φυσικά έχουν τα παιδιά τους.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα 

Από το 2012 η κοινότητα της Αγίας Σκεπής έχει διαμορφώσει μια πτέρυγα του κτιρίου της στο Φιλάνι για τη λειτουργία προγράμματος αποκλειστικά για γυναίκες και τα βρέφη τους.

To ThemaOnline ξεναγήθηκε από την κλινική Διευθύντρια της Αγίας Σκέπης, κ. Τίνα Παύλου στην γυναίκεια πτέρυγα της κοινότητας, εκεί που σήμερα οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαρτησιογόνων ουσιών βρήκαν την δική τους στέγη.

Όπως μας ανέφερε η κ. Παύλου, στην γυναίκεια πτέρυγα βρίσκονται και τα παιδιά των γυναικών αυτών, έτσι ώστε να μην τους λείψει η μητρική φροντίδα και η αγάπη που τους αρμόζει.

Το πρόγραμμα γυναικών «Παναγίας η Καταφυγής» περιλαμβάνει 8 κρεβάτια, ξεχωριστό καθιστικό, κουζίνα και εργαστήρια εργασιοθεραπείας και παραγωγικής απασχόλησης.

Οι γυναίκες που βρίσκονται στο πρόγραμμα τυγχάνουν πλέον ξεχωριστά θεραπευτικές ομάδες, εργασιοθεραπεία και παραγωγική απασχόληση.  Επίσης η ψυχαγωγία και η ετοιμασία των γευμάτων τους γίνεται ξεχωριστά.

Μεταξύ άλλων η κ. Παύλου μας επισήμανε πως «Στόχος είναι οι γυναίκες αυτές να μπορούν να βρίσκουν «καταφύγιο» σε ένα χώρο ασφαλισμένο, όπου δίνεται ιδιαίτερη σημασία στις ανάγκες τους που έχουν σαν γυναίκες όπως και σαν μητέρες».

Στα δωμάτια των γυναικών αυτών έχουν ζωγραφιστεί διάφορα παιδικά σχέδια έτσι ώστε οι μητέρες όσο και τα παιδιά να νιώθουν οικεία.

Δείτε τις φωτογραφίες που εξασφάλισε η ιστοσελίδα μας.

Ένα από τα γυναικεία δωμάτια. 

Ένα από τα γυναικεία δωμάτια. 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, φθάνει την Κυριακή στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές και την Δευτέρα θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στις 11 το πρωί, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE