Σε σοβαρή κατάσταση ο αρχηγός του ΙSIS - Τον δηλητηρίασαν

Σε σοβαρή κατάσταση ο αρχηγός του ΙSIS - Τον δηλητηρίασαν

Τον αυτοαποκαλούμενο χαλίφη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, προσπάθησε να δολοφονήσει άγνωστος, ο οποίος έβαλε δηλητήριο στο φαγητό του.

Όπως αναφέρει το ιρακινό ειδησεογραφικό πρακτορείο WAA, το οποίο επικαλείται ανώνυμη πηγή, ο αλ-Μπαγκντναντί και άλλοι τρεις τζιχαντιστές (που βρίσκονταν μαζί του) υποφέρουν από σοβαρή δηλητηρίαση και έχουν μεταφερθεί σε άγνωστη τοποθεσία υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

O ISIS έχει προχωρήσει ήδη σε αρκετές συλλήψεις με σκοπό να εντοπίσει τον υπεύθυνο ή τους υπεύθυνους της απόπειρας δολοφονίας εις βάρος του ηγέτη της.

Να σημειωθεί ότι το 2011 οι ΗΠΑ επικήρυξαν τον Μπαγκντάντι και προσέφεραν 10 εκατ. δολάρια αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη ή στον θάνατό του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Η άφιξη στην Κύπρο του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ειδικού Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κυπριακό, Ραφαέλε Φίτο, δεν αποτελεί ακόμη μία τυπική ευρωπαϊκή επίσκεψη. Έρχεται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία το Κυπριακό φαίνεται να επανέρχεται δυναμικά στη διεθνή ατζέντα, με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιχειρούν συντονισμένα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την πρώτη ουσιαστική πολιτική επανεκκίνηση, έπειτα από χρόνια στασιμότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE