ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εϊντε: «Οι συνομιλίες στο Κυπριακό δεν ήταν ποτέ σε τόσο προχωρημένο στάδιο»

Εϊντε: «Οι συνομιλίες στο Κυπριακό δεν ήταν ποτέ σε τόσο προχωρημένο στάδιο»

Στις έντεκα το πρωί της Τρίτης (4/10) έχει οριστεί η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, η πρώτη του νέου εντατικοποιημένου γύρου συνομιλιών μετά τη συνάντηση της Νέας Υόρκης.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ Εσπεν Μπαρθ Έιντε συναντήθηκε με τον Τ/κ ηγέτη μετά τη συνάντηση με τον ΠτΔ και σε δηλώσεις στα ΜΜΕ ανέφερε ότι ήταν μια καλή συνάντηση στην οποία συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την Τρίτη (4/10) και για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία τις επόμενες μέρες.

Ανέφερε ότι και οι δύο ηγέτες έχουν την ίδια άποψη για το τι απομένει να γίνει και μοιράζονται τον ίδιο στόχο για το πώς θέλουν να προχωρήσουν.

Ο κ. Εϊντε είπε ότι την Τρίτη (4/10) θα ξεκαθαρίσουν ορισμένα πράγματα για τις συζητήσεις των κεφαλαίων και μίλησε για πιο εντατική φάση του διαλόγου στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο Ειδικός Σύμβουλός του ΓΓ ανέφερε πως οι συνομιλίες στο Κυπριακό δεν ήταν ποτέ σε τόσο προχωρημένο στάδιο, σημειώνοντας ότι τα ΗΕ ενεργούν ως διαμεσολαβητής και ότι κάθε μια από τις προτάσεις και τις λέξεις στο τραπέζι του διαλόγου διαμορφώνεται από τους Κύπριους. 

Είπε ακόμη ότι θα ήταν τραγικό να μην μπορέσουμε να αδράξουμε αυτή την ευκαιρία τώρα και να τη χρησιμοποιήσουμε στο έπακρο.
Ο Εϊντε είπε ότι και οι δύο ηγέτες επιδεικνύουν αφοσίωση και θέλουν να είναι αυτοί οι ηγέτες που επιτέλους θα λύσουν το Κυπριακό.

Ο Ειδικός Σύμβουλος των ΗΕ είπε ότι χωρίς να θέλει να κάνει λόγο για χρονοδιαγράμματα, πρέπει να γίνει κατανοητό πως πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο όσο πιο αποτελεσματικά μπορούμε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top