ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bελτιώθηκε η διεθνής επενδυτική θέση της Κύπρου

Bελτιώθηκε η διεθνής επενδυτική θέση της Κύπρου

Χειροτέρευση παρουσίασε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το δεύτερο τρίμηνο του 2016, καταγράφοντας έλλειμμα €456,8 εκατομμυρίων, σε σύγκριση με πλεόνασμα €69,6 εκ. το δεύτερο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του ισοζυγίου πληρωμών, που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Κεντρική Τράπεζα (ΚΤ) της Κύπρου.

Το έλλειμμα που καταγράφηκε οφείλεται κυρίως στην αύξηση του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο, κατά περίπου €671 εκ., παρά την αύξηση του πλεονάσματος στο ισοζύγιο υπηρεσιών, σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο του 2015.

Το α΄ τρίμηνο του 2016 το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών είχε παρουσιάσει πλεόνασμα €47,6 εκ. σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο του 2015.

Βελτιώθηκε η διεθνής επενδυτική θέση

Εξάλλου, η ΚΤ ανακοίνωσε ότι η διεθνής επενδυτική θέση της Κύπρου το δεύτερο τρίμηνο του 2016 κατέγραψε μικρή βελτίωση καθώς παρουσίασε καθαρή θέση παθητικού €21.489 εκατομμύρια, έναντι €21.604 εκατομμυρίων το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Εξωτερικό χρέος

Το εξωτερικό χρέος της Κύπρου ανήλθε στα €96.549 εκ. το δεύτερο τρίμηνο του 2016 σε σύγκριση με €98.049 εκ. το προηγούμενο τρίμηνο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινά πλήγματα - Αναμένεται σκληρή ιρανική απάντηση

Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινά πλήγματα - Αναμένεται σκληρή ιρανική απάντηση

Σκοτώθηκε στα πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Βηρυτό χθες, Παρασκευή, o αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Αμπάς Νιφορουσάν. Τις τελευταίες ημέρες τα χτυπήματα από το Ισραήλ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση ενώ δεν αποκλείει χερσαία επέμβαση στον Λίβανο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top