Νέα συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί στο πλαίσιο του εντατικοποιημένου διαλόγου

Νέα συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί στο πλαίσιο του εντατικοποιημένου διαλόγου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί πραγματοποιούν σήμερα νέα συνάντηση στο πλαίσιο του νέου γύρου των εντατικοποιημένων συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

 

Η συνάντηση στο παλαιό αεροδρόμιο Λευκωσίας θα αρχίσει στις 11 το πρωί.

Σε δηλώσεις μετά την συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας, ο ΠτΔ είχε επαναλάβει ότι δεν υπάρχει περίπτωση υπογραφής ενδιάμεσης συμφωνίας. Στη συνάντηση της 7ης Οκτωβρίου οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα αρμοδιοτήτων της κεντρικής κυβέρνησης, των συνιστωσών πολιτειών αλλά και της ευθύνης που πρέπει το κράτος να φέρει έναντι διεθνών υποχρεώσεων, προκειμένου να υπάρχει μια εποπτεία για την υλοποίηση των υποχρεώσεων της ομοσπόνδου Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ακόμη ότι στα πλείστα των θεμάτων των αρμοδιοτήτων της κεντρικής κυβέρνησης υπάρχει σύγκλιση αλλά και εκκρεμότητες, ωστόσο οι αποστάσεις δεν είναι μεγάλες.

Στη νέα φάση του εντατικού διαλόγου εντός Οκτωβρίου ο ΠτΔ και ο Τ/κ ηγέτης θα πραγματοποιήσουν συνολικά 10 συναντήσεις.

ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ηλεκτρική διασύνδεση: «Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή σχεδιασμό του έργου» - Η κοινή ανακοίνωση ΑΔΜΗΕ και GSI

Ηλεκτρική διασύνδεση: «Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή σχεδιασμό του έργου» - Η κοινή ανακοίνωση ΑΔΜΗΕ και GSI

Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή τεχνικό σχεδιασμό του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας, θα παράσχουν οι έρευνες του πλοίου Abeille Marengo, όπως αναφέρει ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ελλάδας (ΑΔΜΗΕ) και η Great Sea Interconnector Α.Ε. (GSI) 

BEST OF TOTHEMAONLINE