Εννέα εκατομμύρια ετησίως τα κρατικά έσοδα από τη λειτουργία του τερματικού της VTT Vasiliko

Εννέα εκατομμύρια ετησίως τα κρατικά έσοδα από τη λειτουργία του τερματικού της VTT Vasiliko

Η δημιουργία τερματικού πετρελαιοειδών στην Κύπρο έχει ενισχύσει τη διεθνή εμπιστοσύνη για ξένες επενδύσεις και εμπορικές δραστηριότητες στη χώρα μας, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της VTT Vasiliko Ltd (VTTV), Γιώργος Παπαναστασίου, σημειώνοντας ότι η Κύπρος βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και μπορεί να καταστεί ενεργειακός κόμβος μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής.

Επεσήμανε ότι η Κύπρος ήδη δρέπει τους καρπούς από τη λειτουργία του τερματικού, αφού περίπου €9 εκατομμύρια εισρέουν ετησίως στα κρατικά ταμεία από γενικά λιμενικά δικαιώματα και άδειες λειτουργίας. Επιπλέον, η Κυπριακή Δημοκρατία επωφελείται με περίπου €2 εκ. ετησίως λόγω της μείωσης του κόστους αποθήκευσης των στρατηγικών της αποθεμάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μαριά Άνχελα Ολγκίν: Πρώτα βλέπει Χριστοδουλίδη και μετά Τατάρ – Πότε θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη

Μαριά Άνχελα Ολγκίν: Πρώτα βλέπει Χριστοδουλίδη και μετά Τατάρ – Πότε θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη

Το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας θα συναντηθεί με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, όπως μετεδόθηκε στα κατεχόμενα.

BEST OF TOTHEMAONLINE

Άλμα επί Γκοντό*

Άλμα επί Γκοντό*