ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Η μια καθαρίστρια εδώ και ενάμιση χρόνο είναι η Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου – Κινητοποιήθηκαν οι μαθητές

ΛΑΡΝΑΚΑ: Η μια καθαρίστρια εδώ και ενάμιση χρόνο είναι η Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου – Κινητοποιήθηκαν οι μαθητές

Κινητοποιήθηκαν οι μαθητές της Τεχνικής Σχολής Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα διαμαρτυρόμενοι για την καθαριότητα του σχολείου, αφού εδώ και ενάμιση χρόνο υπάρχει μόνο μια καθαρίστρια για 300 μαθητές και 50 καθηγητές.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Νεόφυτος Κυριάκου, μέλος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Συνδέσμων Γονέων Τεχνικών Σχολών, «σήμερα από τις 9 ως τις 10 το πρωί πραγματοποιήθηκε αυθόρμητη κινητοποίηση των μαθητών της Τεχνικής Σχολής Αγίου Λαζάρου. Οι μαθητές βγήκαν από τις τάξεις τους στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι εδώ και ενάμιση χρόνο το Σχολείο έχει αφεθεί με μόνο μία καθαρίστρια με αποτέλεσμα να προκύπτουν σοβαρά ζητήματα καθαριότητας αλλά και υγιεινής».

Εξήγησε πως, «ενώ το σχολείο διέθετε πέντε καθαρίστριες, για διάφορους λόγους, όπως αφυπηρετήσεις και ασθένειες, εδώ και ενάμιση χρόνο διαθέτει μόνο μία καθαρίστρια. Σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που φοιτούν περίπου 300 μαθητές και άλλοι 50 εκπαιδευτικοί το πρόβλημα που δημιουργείται με την έλλειψη καθαριότητας είναι πολύ σοβαρό, ενώ σοβαροί είναι και οι κίνδυνοι για την υγεία όλων».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κυριάκου είπε πως «ως τοπική οργάνωση αλλά και παγκύπρια έχουμε προβεί από πέρσι σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και διαβήματα τόσο στο Υπουργείο Παιδείας όσο και με το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση δεδομένου ότι οι καθαρίστριες είναι ωρομίσθιο προσωπικό. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμία ανταπόκριση με αποτέλεσμα οι μαθητές να πραγματοποιήσουν το πρωί αυθόρμητη κινητοποίηση, στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ».

Σε άλλη ερώτηση, ο Νεόφυτος Κυριάκου απάντησε πως «αναμένουμε εξελίξεις από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση από την πολιτεία, δυστυχώς θα αναγκαστούμε να λάβουμε και άλλα μέτρα. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας και μετά αναλόγως θα προχωρήσουμε προκειμένου να επιλυθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία των μαθητών και των καθηγητών».

Από ΚΥΠΕ 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top