ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Hope For Children»: Κάθε χρόνο 21 εκατομμύρια άνθρωποι πέφτουν θύματα εμπορίας

«Hope For Children»: Κάθε χρόνο 21 εκατομμύρια άνθρωποι πέφτουν θύματα εμπορίας

Έχει υπολογισθεί ότι κάθε χρόνο 21 εκατομμύρια άνθρωποι πέφτουν θύματα του trafficking, εκ των οποίων οι 800 χιλιάδες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του “Hope For Children” CRC Policy Center, με την ευκαιρία της Πανευρωπαϊκής Ημέρας (EU Anti-Trafficking Day) κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, που τιμάται στις κάθε χρόνο στις 18 Οκτωβρίου.

“Στην περίπτωση της Κύπρου βέβαια,  σύμφωνα με την αξιολόγησή της από το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, οι αριθμοί της παιδικής εμπορίας είναι αρκετά χαμηλοί, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως επειδή το φαινόμενο δεν είναι τόσο ορατό δεν συμβαίνει. Στις περιπτώσεις βέβαια των θυμάτων εμπορίας για σκοπούς εργασίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης οι αριθμοί είναι πολλαπλάσιοι” προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η μέρα αυτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση, καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και έχει ως στόχο της να αναδείξει την ανάγκη για πιο αποτελεσματικά μέτρα στην πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, ενός από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

“Η Ευρώπη είναι γνωστό πως τον τελευταίο χρόνο αντιμετωπίζει ίσως τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση της νεότερης ιστορίας της. Όπως έγινε γνωστό τον Ιανουάριο του 2016, πάνω από 10 χιλιάδες παιδιά πρόσφυγες έχουν εξαφανιστεί στην Ευρώπη κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους για ένα καλύτερο μέλλον. Τα περισσότερα από αυτά έχουν πέσει δυστυχώς θύματα trafficking” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών για την Εμπορία Ανθρώπων τα  παιδιά πέφτουν θύματα εμπορίας για καταναγκαστική εργασία, οικιακή εργασία, ως παιδιά-στρατιώτες, ως επαίτες, για εργασία σε εργοτάξια και φυτείες, αλλά δυστυχώς η πλειονότητα αυτών πέφτει θύμα εμπορίας για σεξουαλική εκμετάλλευση, προστίθεται ενώ αναφέρεται παράλληλα ότι, η πλειονότητα δε των κοριτσιών που πέφτει θύμα καταναγκαστικής εργασίας καταλήγουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης από τους εργοδότες τους.

“To εμπόριο οργάνων είναι δυστυχώς άλλο ένα φρικιαστικό έγκλημα που συμπλέκεται με την εμπορία παιδιών” αναφέρεται.

Στόχος του “Hope For Children” CRC Policy Center είναι να κάνει κοινό τόπο ότι η εμπορία παιδιών και ενηλίκων είναι ένα φαινόμενο που συνεχίζει να μεγεθύνεται, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, για αυτό όλοι μας πρέπει να είμαστε ενήμεροι και ικανοί να το αναγνωρίζουμε έτσι ώστε να καταφέρουμε να το εξαλείψουμε, καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top