ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επ. Διοικήσεως: Συνεχίζονται τα κρούσματα κακομεταχείρισης πολιτών από αστυνομικούς

Επ. Διοικήσεως: Συνεχίζονται τα κρούσματα κακομεταχείρισης πολιτών από αστυνομικούς

Κρούσματα κακής συμπεριφοράς προς τους πολίτες και κακομεταχείρισης από πλευράς αστυνομικών εξακολουθεί να εντοπίζει το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως, όπως η ίδια η Επίτροπος Ελίζα Σαββίδου, ανέφερε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών που συζήτησε σήμερα τον προϋπολογισμό του Γραφείου.

«Εξακολουθούμε να εντοπίζουμε κρούσματα κακής συμπεριφοράς προς τους πολίτες ή και κακομεταχείρισης», είπε η κ. Σαββίδου, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού Ειρήνης Χαραλαμπίδου, προσθέτοντας ότι το Γραφείο της είναι σε συνεχή διαβούλευση με τον Αρχηγό Αστυνομίας και συμμετέχει σε παρά πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα εκπαίδευσης των αστυνομικών με λειτουργούς του Γραφείου που έχουν εξειδικευθεί σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η κ. Σαββίδου ανέφερε στην Επιτροπή ότι η κατάσταση στα κρατητήρια της Μεννόγειας «σε γενικές γραμμές δεν είναι άσχημη» και ότι έχουν, μετά από παρεμβάσεις του Γραφείου της, περιοριστεί τα κρούσματα κακής μεταχείρισης κρατουμένων εκεί.

Το Γραφείο της Επιτρόπου κάνει συνέχεια επισκέψεις στη Μεννόγεια σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση, ανέφερε η κ. Σαββίδου.

Είπε ότι υπήρξε ανταπόκριση στην τελευταία εισήγηση του Γραφείου προς την Αστυνομία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να μην κρατούνται αλλοδαποί που είναι αντικειμενικά αδύνατο να απελαθούν και ότι αυτή τη στιγμή ένας πολύ μικρός αριθμός σε σύγκριση με παλαιότερα κρατείται στη Μεννόγεια.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας να παραπέμπει παιδιά με αναπηρίες στην ειδική εκπαίδευση, είπε ότι θα πάρει πολύ χρόνο για να διορθωθεί λόγω και του μεγάλου κόστους που έχει η εφαρμογή της σωστής πολιτικής που είναι η ένταξη παιδιών με αναπηρίες στη γενική εκπαίδευση.

«Είναι ένα τεράστιο θέμα και αρχίσαμε να το ερευνούμε πρόσφατα λόγω και της αρμοδιότητάς μας να παρακολουθούμε την εφαρμογή της Σύμβασης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες», εξήγησε.

«Διαπιστώσαμε ότι το Υπουργείο Παιδείας τα τελευταία χρόνια είχε την τάση να παραπέμπει παιδιά με αναπηρίες στην ειδική εκπαίδευση, ενώ η σύμβαση του ΟΗΕ προτρέπει τα κράτη μέλη που έχουν υπογράψει τη σύμβαση να κάνουν ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή, τα παιδιά με αναπηρίες να εντάσσονται στη γενική εκπαίδευση. Αυτό θα είναι μια μεταστροφή στην πολιτική που εφάρμοζε μέχρι τώρα το Υπουργείο Παιδείας η οποία θα πάρει πολύ χρόνο για να διορθωθεί και τούτο γιατί προϋποθέτει μεγάλο κόστος για να εφαρμοστεί αυτή η σωστότερη πολιτική», είπε.

Το συνολικό ποσό του Προϋπολογισμού του Γραφείου Επιτρόπου Διοικήσεως για το έτος 2017 ανέρχεται σε €1.926.065 και παρουσιάζει αύξηση €102.708 ή ποσοστό 5,63% έναντι του Προϋπολογισμού του 2016.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φόνος στην Ορμήδεια: Στη  δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Φόνος στην Ορμήδεια: Στη δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Στη δημοσιότητα δόθηκε το όνομα του φερόμενου δράστη, για τον φόνο που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου, στην Ορμήδεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top