Μητέρα τιμωρήθηκε επειδή έκλεινε τον γιο της σε σκοτεινό δωμάτιο! «Αν το ξανακάνεις θα σε βάλω στη σάουνα»

Μητέρα τιμωρήθηκε επειδή έκλεινε τον γιο της σε σκοτεινό δωμάτιο! «Αν το ξανακάνεις θα σε βάλω στη σάουνα»

Πρωτοπόρος στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών η Σουηδία, ήταν η πρώτη χώρα που έθεσε τη σωματική τιμωρία εκτός νόμου ήδη από το 1979.

. Στο πνεύμα αυτό, μια μητέρα που τιμωρούσε τον 3χρονο γιος της κλείνοντας τον σε σκοτεινό δωμάτιο, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης με αναστολή και πρόστιμο περίπου 1.500 ευρώ.

Δικαστική πηγή, που επικαλείται το Αθηναικό πρακτορείο ειδήσεων, γνωστοποίησε πως η καταγγελία έγινε από τον Σουηδό πατέρα του παιδιού σε βάρος της 36χρονης τότε συζύγου του από την Ταϊλάνδη, με την οποία σήμερα έχουν χωρίσει.

Το δικαστήριο βασίστηκε στην ομολογία της μητέρας, η οποία παραδέχθηκε πως έκλεινε το αγόρι στη σάουνα μια-δυο φορές το μήνα για δυο-τρία λεπτά όταν ήταν ανυπάκουος. Αυτό συνέβαινε από τον Αύγουστο έως το Νοέμβριο του 2015.

Το δικαστήριο ταύτισε την ποινή αυτή με «κράτηση» και επιπλέον αναγνώρισε στην κατηγορούμενη το αδίκημα των «απειλών», καθώς η ίδια παραδέχθηκε ότι έλεγε στον γιο της: «αν το ξανακάνεις αυτό, θα σε βάλω στη σάουνα».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς δεν εξαρτάται μόνο από το τελικό αποτέλεσμα μιας έρευνας αλλά, πρωτίστως, από την πεποίθηση ότι κάθε στάδιο της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ανεξαρτησία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Όταν πρόκειται για υποθέσεις που προκαλούν έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.

BEST OF TOTHEMAONLINE