ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έβρισε χυδαία και εξαπέλυσε απειλές κατά της ζωής δημοσιογράφου- «Γ... την ... Να μεν φάεις καμιά σαν είσαι αχάπαρος» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έβρισε χυδαία και εξαπέλυσε απειλές κατά της ζωής δημοσιογράφου- «Γ... την ... Να μεν φάεις καμιά σαν είσαι αχάπαρος» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Απείλησε δημοσιογράφο μόνο και μόνο επειδή τάσσεται υπέρ της προστασίας της Αλεπούς με την Αστυνομία να αδυνατεί να εντοπίσει τον δράστη.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο λόγος για τον Κ. Π. (σύμφωνα με το όνομα που παρουσιάζεται να έχει στο facebook), ο οποίος απείλησε και εξύβρισε χυδαία με γραπτό μήνυμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Χριστοδούλου.

Το ολέθριο «σφάλμα» του συνάδελφου φαίνεται πως είναι το γεγονός ότι δίνει τη δική του μάχη για την προστασία της αλεπούς, τασσόμενος υπέρ της προστασίας της κυπριακής πανίδας.

«Η πλειοψηφία της Βουλής, με απόφασή της το 2014, αφαίρεσε την αλεπού από τα προστατευόμενα είδη με το πρόσχημα ότι έχει πολλαπλασιαστεί ο πληθυσμός της, χωρίς βέβαια να υπάρχει κάποια πλήρης επιστημονική μελέτη που να  υποστηρίζει αυτό τον ισχυρισμό» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Χριστοδούλου στο γκρουπ «ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ» που δημιούργησε στο facebook.

Μάλιστα, ο συνάδελφος διατυπώνει τη θέση ότι η αιτία για να τεθεί εκτός των προστατευόμενων ειδών η αλεπού, έχει να κάνει με την... ψηφοθηρία. Σημειώνει χαρακτηριστικά: «...για να μήν χάσουν ψήφους απο τους κυνηγούς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι αλεπούδες τους τρώνε τα θηράματα. Ως γνωστό η κύρια τροφή της Αλεπούς είναι τα τρωκτικά».

Ο Κ.Π., λοιπόν, αποφάσισε να απειλήσει το συνάδελφο. Αφού πρώτα τον έβρισε χυδαία, σημείωσε: «Κλείστε τη σελίδα για να μεν φάεις καμιά έτσι σαν είσαι αχάπαρος τζιαί εν θα ξέρεις πόθεν σου ήρτε».

Ο συνάδελφος αποτάθηκε στην Αστυνομία, για να κάνει καταγγελία. Δυστυχώς, όμως, ο εντοπισμός του δράστη αποδείχθηκε δύσκολη υπόθεση.

Αρχικά επικοινώνησε με το γραφείο καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος με στόχο τον εντοπισμό του δράστη μέσω του μοναδικού του αριθμού του στο διαδίκτυο (IP address). Ωστόσο, τον ενημέρωσαν ότι επειδή του έστειλαν το μήνυμα μέσω facebook, θα πρέπει να ζητηθεί βοήθεια από την εταιρεία που διαχειρίζεται το εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης. «Κι επειδή δεν πρόκειται να ικανοποιήσει ενδεχόμενο αίτημα της κυπριακής Αστυνομίας από τη στιγμή που μια λεκτική απειλή δεν θεωρείται σοβαρό αδίκημα, δεν πρόκειται να βοηθήσει το facebook για τον εντοπισμό οποιουδήποτε προσώπου» του εξήγησαν. 

Εν συνεχεία αποτάθηκε στον αστυνομικό σταθμό Λακατάμιας. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να εντοπίσουν τον υπεύθυνο για την απειλή και έκαναν σχετική διερεύνηση με βάση το όνομα και τη χρονολογία γέννησης. Ούτε κι αυτή η προσπάθεια ωστόσο απέφερε καρπούς. 

Βέβαια, ο Χριστοδούλου ενημερώθηκε επίσημα από την Αστυνομία, πως οι προσπάθειες θα συνεχιστούν προκειμένου να λογοδοτήσει ο δράστης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top