Tους τσουβαλιάζει ο Ερντογάν: Πάνω από 35.000 συλλήψεις μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα

Tους τσουβαλιάζει ο Ερντογάν: Πάνω από 35.000 συλλήψεις μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα

Περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Τουρκία και συνολικά για 82.000 διενεργήθηκε έρευνα, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Yπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ.

Ανάμεσα σε αυτούς, που αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας, 26.000 αφέθηκαν ελεύθεροι "υπό δικαστικό έλεγχο", διευκρίνισε ο Yπουργός Δικαιοσύνης σε ομιλία του χθες βράδυ στο Αφιόν Καραχισάρ, μεταδίδουν σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η `Aγκυρα κατηγορεί τον πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει εξόριστος στις ΗΠΑ και τους υποστηρικτές του ότι ενορχήστρωσαν το στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου περισσότεροι από 270 άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίστηκαν.

Ο Γκιουλέν αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του. Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν ένα πρωτοφανές κύμα εκκαθαρίσεων για την εκδίωξη όλων όσοι πιστεύεται ότι είναι υποστηρικτές του Γκιουλέν.

Μέσα μαζικής ενημέρωσης, δικαστικό σύστημα, στρατός, εκπαίδευση... Οι εκκαθαρίσεις αφορούν όλους τους τομείς, κάτι που επικρίνεται από τη Δύση. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.