Πρόταση για αναβολή των δημοτικών εκλογών συζητά το Υπουργικό

Πρόταση για αναβολή των δημοτικών εκλογών συζητά το Υπουργικό

Πρόταση για την αναβολή των δημοτικών εκλογών, που είναι καθορισμένες για τις 18 Δεκεμβρίου, θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Η πρόταση, την οποία θα καταθέσει ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος θα επικαλείται την μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο κ. Χάσικος είχε αναφέρει πως αν θα πρέπει να αναβληθούν οι δημοτικές εκλογές θα πρέπει να αναβληθούν μέχρι τις 4 Νοεμβρίου, οπόταν ο ΥΠΕΣ θα πρέπει να εκδώσει διάταγμα για την έναρξη της προετοιμασίας της Υπηρεσίας Εκλογών για τις εκλογές.

Παράλληλα, η πρόταση θα περιλαμβάνει την παράταση της θητείας των εκλελεγμένων τοπικών αρχόντων. Αλλες πληροφορίες του ΚΥΠΕ σημειώνουν ότι η παράταση της θητείας των τοπικών αρχόντων θα εκτείνεται μέχρι τις επόμενες ευρωεκλογές, οι οποίες, όπως και οι δημοτικές, διεξάγονται με ενιαίο εκλογικό κατάλογο στον οποίο συμμετέχουν και υπήκοοι άλλων κρατών μελών της ΕΕ, που διαμένουν στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μέσω DNA η ταυτοποίηση της απανθρακωμένης σορού στην Παλιά Λευκωσία – Στο μικροσκόπιο οι συνθήκες της τραγωδίας

Μέσω DNA η ταυτοποίηση της απανθρακωμένης σορού στην Παλιά Λευκωσία – Στο μικροσκόπιο οι συνθήκες της τραγωδίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας αναφορικά με τη φονική πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της παραμονής των Χριστουγέννων σε αποθηκευτικό χώρο στην οροφή κτηρίου επί της Οδού Ευαγόρου, στην Παλιά Λευκωσία, όπου εντοπίστηκε απανθρακωμένη σορός.

BEST OF TOTHEMAONLINE