ΚΟΣΜΟΣ

Στιγμές πανικού και τρόμου στην Ιταλία – Ξύπνησαν από τον εγκέλαδο των 6,5 Ρίχτερ ΦΩΤΟ - VIDEO

Στιγμές πανικού και τρόμου στην Ιταλία – Ξύπνησαν από τον εγκέλαδο των 6,5 Ρίχτερ  ΦΩΤΟ - VIDEO

Αντιμέτωποι με τα Ρίχτερ βρίσκονται για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι στο κεντρικό τμήμα της Ιταλίας.

Ελάχιστες ημέρες μετά τον σεισμό των 6,1R, νέα ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε τη γειτονική χώρα. Αυτή τη φορά ο ο Εγκέλαδος χτύπησε στις 07.40 το πρωί της Κυριακής, ώρα Ιταλίας (08.40 ώρα Ελλάδας). Ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Κέντρου, την ώρα που η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» κάνει λόγο για 6,1R.

Σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στις πληγείσες περιοχές και βοηθούν τον κόσμο να βγει από τα κτήρια, πολλά από τα οποία χρονολογούνται από την εποχή του Μεσαίωνα

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 34χλμ. δυτικά της πόλης Άσκολι και 67χλμ. ανατολικά της Περούτζια. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 108 χιλιόμετρα. Έγινε αισθητός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ενώ υπάρχουν και αναφορές ότι κάτοικοι στην Κροατία και τη Σλοβενία αντιλήφθηκαν τη δόνηση. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή τραυματίες, παρά μόνο για καταρρεύσεις κτηρίων στις περιοχές Ούμπρια και Μάρκε, οι οποίες και είχαν χτυπηθεί από τον Εγκέλαδο την περασμένη Τετάρτη. Ανάμεσά τους και η εκκλησία στη Νόρτσια που είχε υποστεί καταστροφές από τις προηγούμενες σεισμικές δονήσεις.

Το επίκεντρο της σημερινής δόνησης εντοπίζεται πολύ κοντά σε εκείνο του καταστροφικού σεισμού της 24ης Αυγούστου, που σκόρπισε τον θάνατο και ισοπέδωσε ολόκληρα χωριά της Κεντρικής Ιταλίας. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας, ο σημερινός σεισμός σημειώθηκε στην ίδια περιοχή όπου την προηγούμενη εβδομάδα εκδηλώθηκαν οι ισχυρές δονήσεις, μεγέθους 6,1 και 5,5R, γι' αυτό και αρκετοί δήμαρχοι οικισμών κάνουν λόγο για «τελειωτικό χτύπημα» σε κτήρια που είχαν υποστεί ήδη σοβαρές ζημιές.

Μέλη των σωμάτων ασφαλείας βρίσκονται επί ποδός, την ώρα που διασώστες αναζητούν εγκλωβισμένους. Εικόνες που μετέδωσε η Rai δείχνουν πυροσβέστες να απομακρύνουν καλόγριες, οι οποίες βρίσκονταν σε εμφανή κατάσταση σοκ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top