ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αμηχανία του ΑΚΕΛ μετά από το συντροφικό χαστούκι του ΚΚΕ για την Διζωνική

Η αμηχανία του ΑΚΕΛ μετά από το συντροφικό χαστούκι του ΚΚΕ για την Διζωνική

Αμηχανία και προβληματισμό προκάλεσε στο ΑΚΕΛ η αποκήρυξη της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, από τους συντρόφους τους εξ Ελλάδος, δηλαδή του ΚΚΕ.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ σε μια μακροσκελή της ανακοίνωση εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν στην επίσημη πλέον αλλαγή στάσης απέναντι στο πλαίσιο λύσης του Κυπριακού.

Το ΚΚΕ ανάμεσα σε άλλα μίλησε για διχοτομική, εθνικιστική και συνομοσπονδιακή λύση που προωθείται στην Κύπρο και επαναφορά του σχεδίου Ανάν μέσα από την διαδικασία επίλυσης, Αναστασιαδή – Ακιντζί.

Το ΑΚΕΛ δέχτηκε ένα ηχηρό συντροφικό χαστούκι αφού στην ουσία όσα το ΚΚΕ υποστηρίζει, κινούνται στην ρητορική και επιχειρηματολογία των λεγόμενων «απορριπτικών» και «εθνικιστικών» Ελληνοκυπριακών κομμάτων.

Η απόφαση αυτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, αποτέλεσε άλλο ένα πλήγμα στις σχέσεις των δυο κομμάτων αφού το ΑΚΕΛ πρέπει να εξηγήσει γιατί το συντροφικό ΚΚΕ έχει εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις μαζί του.

Η αμηχανία του ΑΚΕΛ εκφράζεται μέσα από την ολιγωρία που επέδειξε το κόμμα να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για την απόφαση του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το ενδεχόμενο αυτό είναι αντικείμενο συζητήσεων μέσα στο κόμμα καθώς μέχρι στιγμής τα στελέχη του τοποθετούνται αποσπασματικά και ατομικά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι λόγοι που το ΚΚΕ απέρριψε την Δ.Δ.Ο

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Επιβεβαίωσε τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ απάντησε και στο Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι κέντρο επιχειρήσεων αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας και απομάκρυνσης αμάχων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top