Το ιστορικό ντοκουμέντο με την Κύπρο του 1928 συγκινεί και συναρπάζει (ΦΩΤΟ)

Το ιστορικό ντοκουμέντο με την Κύπρο του 1928 συγκινεί και συναρπάζει (ΦΩΤΟ)

Τον Ιούλιο του 1928, το γνωστό περιοδικό National Geogrpahic βρέθηκε στην Κύπρο.

Τραβώντας μία σειρά από φωτογραφίες, δημοσίευσε ένα αφιέρωμα με τον τίτλο «Unspoilt Cyprus» (Απείραχτη Κύπρος).

Οι φωτογραφίες κινούνταν σε τρεις θεματικές ενότητες: τοπία, επαγγέλματα και πρόσωπα. Σε όλες είναι ευδιάκριτα τα κυπριακά χαρακτηριστικά.

Η «Μηχανή του Χρόνου» διάλεξε δέκα από τις ιστορικές λήψεις που αποτυπώνουν την ιστορία της Κύπρου στις αρχές του 20ου αιώνα.

kofines-kipros-national-geographic

Δύο Κύπριες γυναίκες, αποθανατίζονται την ώρα που φτιάχνουν καλάθια.

Η εργασία αυτή ήταν μία από τις πιο συνηθισμένες στο νησί. Όπως φαίνεται από τις δύο φωτογραφίες η διαδικασία ήθελε αρκετή τέχνη και δεν ήταν καθόλου πρόχειρη.

Η τέχνη αυτή αναπτύχθηκε κυρίως στα Λειβάδια, στο Λιοπέτρι, στην Λακατάμεια και στον Αστρομερίτη. Πλεγμένες λωρίδες από καλάμια ή φύλλα από φοινικιές χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή μαλακών καλαθιών για τη μεταφορά προϊόντων καθώς και για οικιακούς σκοπούς. Αρχικά έπρεπε να μαζευτούν και να καθαριστούν τα κλαδιά εκείνα που μπορούν να υφανθούν.

Τα κλαδιά τοποθετούνται κάτω και το πλέξιμο ξεκινάει.

Τα καλάθια, ετοιμάζονται να μαζέψουν τα πορτοκάλια της Αμμοχώστου.
Ακολούθως, όπως δείχνει η τελευταία φωτογραφία, οι λεγόμενες «κοφίνες» παίρνουν τον δρόμο τους, από την Αμμόχωστο προς τα Λειβάδια.... 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες και την ιστορία τους στη mixanitouxronou.com.cy 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE