Πρόεδρος: «Η λύση του Kυπριακού η μεγαλύτερη οικονομική μεταρρύθμιση για τις επόμενες δεκαετίες»

Πρόεδρος: «Η λύση του Kυπριακού η μεγαλύτερη οικονομική μεταρρύθμιση για τις επόμενες δεκαετίες»

Η λύση του κυπριακού προβλήματος θα είναι ομολογούμενως και το μεγαλύτερο βήμα ή η πιο σημαντική μεταρρύθμιση, για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας τις επόμενες δεκαετίες, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας στο 12ο Συνέδριο του περιοδικού Economist στην Κύπρο.

Αναφερόμενος στην εντατική φάση των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία, μεταξύ 7-11 Νοεμβρίου, είπε ότι θα δοθεί έμφαση στο εδαφικό χωρίς να παραλείπεται η διασταυρούμενη συζήτηση και επί άλλων εκρεμμούντων προβλημάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Λίγες μόλις ώρες πριν από την άφιξη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, η σημερινή συνάντηση της προσωπικής του απεσταλμένης, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, αποκτά βαρύνουσα πολιτική και διπλωματική σημασία. Δεν πρόκειται για μια τυπική ενημέρωση μετά από έναν ακόμη κύκλο επαφών. Είναι η τελευταία ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, πριν ο επικεφαλής του ΟΗΕ αναλάβει προσωπικά την προσπάθεια να διαπιστώσει αν υπάρχουν οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική μιας νέας διαδικασίας στο Κυπριακό.