ΤΡΑΓΩΔΙΑ! Εκατοντάδες νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο στις ακτές της Λιβύης

ΤΡΑΓΩΔΙΑ! Εκατοντάδες νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο στις ακτές της Λιβύης

Περισσότεροι από 239 μετανάστες πνίγηκαν σήμερα σε ναυάγιο στις ακτές της Λιβύης.

Όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο πηγές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, δύο επιζήσαντες που μεταφέρθηκαν στη Λαμπεντούζα ειδοποίησαν για το ναυάγιο.

Όπως είπαν δύο βάρκες που μετέφεραν πάνω από 239 μετανάστες ανετράπησαν και μέχρι στιγμής καμία σορός δεν έχει ανασυρθεί από τα παγωμένα νερά της Μεσογείου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Διεθνούς Οργάνωσης Μετανάστευσης, Λέοναρντ Ντόιλ, πάνω από 4.200 μετανάστες έχουν πεθάνει φέτος σε ναυάγια που έχουν γίνει στη Μεσόγειο.

Μάλιστα ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει ότι το 2016 μπορεί να είναι η χρονιά με τους περισσότερους θανάτους μεταναστών, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για την αναζήτηση ενός καλύτερου αύριο.

Περίπου 330.000 μετανάστες έχουν διασχίσει μέχρι τώρα τη Μεσόγειο, ενώ πέρσι ο αριθμός τους είχε ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς δεν εξαρτάται μόνο από το τελικό αποτέλεσμα μιας έρευνας αλλά, πρωτίστως, από την πεποίθηση ότι κάθε στάδιο της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ανεξαρτησία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Όταν πρόκειται για υποθέσεις που προκαλούν έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.

BEST OF TOTHEMAONLINE