ΤΡΑΓΩΔΙΑ! Εκατοντάδες νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο στις ακτές της Λιβύης

ΤΡΑΓΩΔΙΑ! Εκατοντάδες νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο στις ακτές της Λιβύης

Περισσότεροι από 239 μετανάστες πνίγηκαν σήμερα σε ναυάγιο στις ακτές της Λιβύης.

Όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο πηγές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, δύο επιζήσαντες που μεταφέρθηκαν στη Λαμπεντούζα ειδοποίησαν για το ναυάγιο.

Όπως είπαν δύο βάρκες που μετέφεραν πάνω από 239 μετανάστες ανετράπησαν και μέχρι στιγμής καμία σορός δεν έχει ανασυρθεί από τα παγωμένα νερά της Μεσογείου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Διεθνούς Οργάνωσης Μετανάστευσης, Λέοναρντ Ντόιλ, πάνω από 4.200 μετανάστες έχουν πεθάνει φέτος σε ναυάγια που έχουν γίνει στη Μεσόγειο.

Μάλιστα ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει ότι το 2016 μπορεί να είναι η χρονιά με τους περισσότερους θανάτους μεταναστών, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για την αναζήτηση ενός καλύτερου αύριο.

Περίπου 330.000 μετανάστες έχουν διασχίσει μέχρι τώρα τη Μεσόγειο, ενώ πέρσι ο αριθμός τους είχε ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συμβούλιο Ασφαλείας: Ανθρωπογενής ο λιμός στη Γάζα – Κρίσιμος ο ρόλος του Κυπριακού διαδρόμου

Συμβούλιο Ασφαλείας: Ανθρωπογενής ο λιμός στη Γάζα – Κρίσιμος ο ρόλος του Κυπριακού διαδρόμου

Όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσαν σήμερα ότι ο λιμός στη Γάζα είναι μια "ανθρωπογενής κρίση" και προειδοποίησαν ότι η χρήση της λιμοκτονίας ως όπλο πολέμου απαγορεύεται βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.