ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαισιόδοξος ο Αρχιεπίσκοπος για λύση του Κυπριακού - «Δεν βλέπω λύση. Οι Τούρκοι θέλουν τα πάντα»

Απαισιόδοξος ο Αρχιεπίσκοπος για λύση του Κυπριακού - «Δεν βλέπω λύση. Οι Τούρκοι θέλουν τα πάντα»

Την απαισιοδοξία του για λύση στο Κυπριακό, ενόψει των συνομιλιών που ξεκινούν στην Ελβετία, τη Δευτέρα (7/11), εξέφρασε, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος Β`.

"Μπορώ να πω ότι ουδέποτε πίστεψα ότι θα φτάσουμε στο τέλος. Γιατί οι Τούρκοι θέλουν τα πάντα, όταν χωρίς ντροπή ομιλούν για τις "πραγματικότητες" που υπάρχουν στην Κύπρο και οι πραγματικότητες είναι τα σπίτια και οι περιουσίες των προσφύγων μας, που οι Τούρκοι τα πήραν, δια της δυνάμεως των όπλων και λένε ότι είναι δικά τους".

"Δεν μπορεί να κλείσει το Κυπριακό, εάν δεν επιστραφούν εδάφη, σπίτια, περιουσίες. Είναι δικά μας, τα διεκδικούμε και θα τα διεκδικούμε και οφείλουν να προσγειωθούν, ιδίως η `Αγκυρα" συνέχισε ο κ. Χρυσόστομος και πρόσθεσε : "Αποτελούν το 18% του κυπριακού πληθυσμού και να μην επιμένουν ότι θα πάρουν έδαφος 29% που είχε το σχέδιο Ανάν, ή να πάρουν το 60% των ακτογραμμών".

"Και δεν πιστεύω ότι πρέπει να τους επιτρέψουμε να υλοποιήσουν όλους τους στόχους τους" είπε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, υποστηρίζοντας ότι πρωταρχικός στόχος της Τουρκίας και των εκπροσώπων της τουρκοκυπριακής κοινότητας "από το 1954" ήταν "να κάνουν διχοτόμηση".

"Λύση, εγώ δε βλέπω, γιατί, όπως είπα, οι Τούρκοι θέλουν τα πάντα. Ε, δεν πρόκειται να τους δώσουμε τα πάντα!" είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Εξέφρασε επίσης την απορία του γιατί επιλέχθηκε να γίνουν οι συνομιλίες στην Ελβετία και όχι στην Κύπρο, λέγοντας ότι "υπάρχουν πολλοί χώροι στην Κύπρο, όπου θα μπορούσαν να διεξαχθούν" και πρόσθεσε: "Εύχομαι να μην παρεμβαίνουν διάφοροι φορείς, κράτη και να τους αφήσουν ήσυχους να δουν στη λεπτομέρεια όλα τα προβλήματα".

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top