Νέα δημοσκόπηση λίγο πριν τις Αμερικανικές εκλογές – Η ψαλλίδα που χωρίζει Τραμπ και Κλίντον

Νέα δημοσκόπηση λίγο πριν τις Αμερικανικές εκλογές – Η ψαλλίδα που χωρίζει Τραμπ και Κλίντον

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον εμφανίζεται να έχει προβάδισμα πέντε μονάδων έναντι του αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ, με 48% έναντι 43%, στην τελευταία δημοσκόπηση της Washington Post και του τηλεοπτικού δικτύου ABC, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα το πρωί.

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Post και του ABC, που είχε δημοσιευθεί την Παρασκευή, η Κλίντον προηγούνταν του Τραμπ με 47% έναντι 44%. Παράλληλα η Κλίντον εμφανίζεται να έχει το πλεονέκτημα της θετικής υποστήριξης, σημειώνει η δημοσκόπηση.

Το 55% όσων την ψηφίζουν απάντησε ότι υποστηρίζει την υποψήφια των Δημοκρατικών, ενώ μόνο το 43% είπε το ίδιο για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων.

Οι περισσότεροι ψηφοφόροι του Τραμπ εξηγούν ότι "κυρίως αντιτίθενται στην Κλίντον".

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Με τη φράση ότι «οι ανασχηματισμοί δεν εξαγγέλλονται, αλλά ανακοινώνονται», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στα σενάρια για επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εντός Αυγούστου, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες και τις διαρροές ονομάτων. Την ίδια ώρα, έστρεψε την προσοχή στο Κυπριακό, το οποίο χαρακτήρισε ύψιστη προτεραιότητα, ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη αρχίσει σε τεχνοκρατικό επίπεδο η προεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη για τη σύγκληση μιας διευρυμένης διάσκεψης.