ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών: ΤΕΡΨηΧΟΡοι

Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών: ΤΕΡΨηΧΟΡοι

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών πραγματοποιεί μουσικοχορευτική παράσταση, τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016, στο Θέατρο Στροβόλου, με τίτλο ΤΕΡΨηΧΟΡοι

Η παράσταση έχει θέμα την Τέρψη που προκαλεί ο χορός και η μουσική στον άνθρωπο, προβάλλοντας τα ενωτικά στοιχεία που συνδέουν την παραδοσιακή μουσική και χορό, με την σύγχρονη πραγματικότητα.

Έτσι, αναδεικνύεται η συνέχεια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στον ενιαίο Ελληνικό Ιστορικό Χώρο. Παράλληλα, παρουσιάζονται  οι σχέσεις της μουσικής και του χορού -που δεν έχουν σύνορα- καθώς οι άνθρωποι, μέσα από τη μουσική και το χορό, εκφράζονται αβίαστα, προσθέτοντας τα δικά τους ιδιαίτερα, τοπικά στοιχεία.

Η παράσταση ΤΕΡΨηΧΟΡοι, κινείται σε δύο επίπεδα:

Από τη μια, προβάλλεται η παραδοσιακή μουσική και ο παραδοσιακός χορός από διάφορες περιοχές του Ιστορικού Ελληνικού χώρου (Κύπρο, Πόντο, Μ. Ασία, Καππαδοκία, Κ. Ιταλία, Κυκλάδες, Θράκη, Δωδεκάνησα) και από την άλλη, προβάλλεται η σύγχρονη διασκευή ή δημιουργία ή πραγματικότητα, βασισμένη στους ρυθμούς, στους ήχους, στα μουσικά και χορευτικά μοτίβα της παράδοσης, εκφραζόμενη με απόλυτο σεβασμό στο αυθεντικό πρωτότυπο.

Η παράσταση έχει καλλιτεχνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, είναι πολυπρόσωπη  και φιλοξενεί μουσικούς, χορευτές και ηθοποιούς από Ελλάδα και Κύπρο. Συμμετέχουν:

η ερμηνεύτρια παραδοσιακού τραγουδιού, Κατερίνα Παπαδοπούλου, μαζί με τη μουσική της ομάδα. Θα παρουσιαστεί μέρος της νέας τους δουλειάς Anastatica Project.

η νεοσύστατη χορωδία Amalgamation Choir, με παραδοσιακότροπες πρωτότυπες ερμηνείες, υπό την καθοδήγηση της Βασιλικής Αναστασίου

η ηθοποιός Μυρσίνη Χριστοδούλου στα κείμενα

60 χορευτές, μέλη του Πολιτιστικού Εργαστηρίου, με πολυετή πείρα στον τομέα του χορού

Aπό την 1η Νοεμβριου θα διατίθενται τα εισητήρια online από το www.soldoutticketbox.com

 Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και  είναι υπό την Αιγίδα του έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού.

terpsihoroia3

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Άφαντος παραμένει ο ισοβίτης - Ελεύθερος ο ένας από τους συλληφθέντες

• Οι χώρες στην ΕΕ με τα πιο υγιή χρόνια ζωής - Ποια η θέση της Κύπρου

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Το Ισραήλ αποκλείει τον Λίβανο από αέρα και θάλασσα, χτυπά κτίρια στη Βηρυτό - Χωρίς τηλεπικοινωνίες η Χεζμπολάχ - Βίντεο και φωτογραφίες

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  



Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

Η Αστυνομία διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άντρας ηλικίας 31 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά, σε οδική σύγκρουση που συνέβη χθες το απόγευμα, στην επαρχία Λευκωσίας. Ο 31χρονος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top