ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Συντονισμένη επιχείρηση των κρατικών αρχών για τη νέα άφιξη μεταναστών στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας

ΠΑΦΟΣ: Συντονισμένη επιχείρηση των κρατικών αρχών για τη νέα άφιξη μεταναστών στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Πληροφορία για άφιξη μεταναστών ανοικτά του Πωμού νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 9/11 έθεσε σε άμεση κινητοποίηση τις αρμόδιες αρχές του Κράτους.

Σύμφωνα με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης έχει στηθεί Συντονισμένη Επιχείρηση για παροχή βοήθειας σε μετανάστες.
 
Οι πληροφορίες αναφέρονται σε  πλοιάριο που θεάθηκε  βορειοδυτικά της θαλάσσια περιοχής του Πωμού  και του Πύργου Τηλλυρίας με πέραν των  100  μεταναστών να επιβαίνουν σ’ αυτό  .

Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως ο οποίος ανέφερε πως ήδη έχει ενημερωθεί για την νέα κάθοδο μεταναστών που πρέπει να φθάνουν τα 130 πρόσωπα περίπου στον αριθμό και να είναι περισσότερα από τις προηγούμενες φορές. 

Στην σκηνή έχει σπεύσει  άκατος της Λιμενικής προκειμένου να ελέγξει  το πλοιάριο αλλά επί ποδός βρίσκεται και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για παροχή βοήθειας .

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως ανέφερε πως το σκάφος που εντοπίστηκε αναμένεται να ρυμουλκηθεί στις ακτές της ΚΔ και κατά πάσα πιθανότητα στο λιμανάκι του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας  χωρίς ωστόσο αυτό να είναι βέβαιο,όπως είπε.

Ο κ. Γεωργίου εξέφρασε την ανησυχία του δηλώνοντας πως η άφιξη μεταναστών αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα αφού όπως διαφαίνεται άρχισαν να γίνονται πυκνά αυτά τα δρομολόγια. 

Εκτίμησε μάλιστα πως χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της άφιξης μεταναστών αφού η περιοχή του –όπως είπε- δεν διαθέτει ούτε τις υποδομές, αλλά  ούτε και το ανθρώπινο δυναμικό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top