ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με προσοχή η ρυμούλκηση του πλοιαρίου με τους μετανάστες λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών

Με προσοχή η ρυμούλκηση του πλοιαρίου με τους μετανάστες λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών

Με μεγάλη προσοχή η Συντονισμένη Επιχείρηση του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για την ασφαλή μεταφορά των μεταναστών στο αλιευτικό καταφύγιο του Λατσιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ το πλοιάριο βρίσκεται 6 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Πόλης Χρυσοχούς ενώ η ρυμούλκηση του πλοιαρίου γίνεται με μεγάλη προσοχή λόγω της θαλασσοταραχής και των αντίξοων καιρικών συνθηκών. 

Το πλοιάριο  που ρυμουλκείται συνοδεύει και ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης της Εθνικής Φρουράς για λόγους ασφαλείας ενώ αυτό αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμανάκι του Λατσιού γύρω στις 23:00 περίπου το βράδυ,

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας η πληροφορία που αφορούσε μικρό αλιευτικό σκάφος λήφθηκε στο ΚΣΕΔ Λάρνακας γύρω στις 12:44 και ότι σ’ αυτό επιβαίνουν 120 – 150 πρόσφυγες. 

Το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης ΝΕΑΡΧΟΣ ενώ επί ποδός βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες Πολιτική Άμυνα, Ιατρικές υπηρεσίες, υπηρεσία Ασύλου, Υπουργείο Εξωτερικών .

Μετά την αποβίβαση των μεταναστών στο αλιευτικό καταφύγιο του Λατσιού θα ακολουθήσει η μεταφορών τους στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς, για ταυτοποίηση και καταγραφή τους και ακολούθως η μεταφορά τους στο Χώρο Υποδοχής Προσφύγων στην Κοφίνου.

(φωτογραφία αρχείου)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top