Fitch: Αρνητικές για τα δημόσια οικονομικά των ΗΠΑ οι πολιτικές Τραμπ,

Fitch:  Αρνητικές για τα δημόσια οικονομικά των ΗΠΑ οι πολιτικές Τραμπ,

Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ δεν θα έχει επιπτώσεις βραχυπρόθεσμα στην κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση “ΑΑΑ” (με σταθερό ορίζοντα) των ΗΠΑ, η οποία εξακολουθεί να επωφελείται από μοναδικές δυνάμεις, τονίζει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings.


Ο αντίκτυπος μεσοπρόθεσμα από τις οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ θα είναι αρνητικός για την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ εάν αυτές εφαρμοστούν πλήρως, υπογραμμίζει ο οίκος.

Αναφέρει ότι υπάρχουν αβεβαιότητες σχετικά με τις λεπτομέρειες του προγράμματος Τραμπ και με την ικανότητά του να το εφαρμόσει.

Το τελευταίο, σύμφωνα με τον οίκο, θα εξαρτηθεί από το βαθμό συνεργασίας μεταξύ του Προέδρου και των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία, και από τη δυνατότητα των Δημοκρατών βουλευτών στη Γερουσία να κωλυσιεργούν προτεινόμενα μέτρα.

Ο Fitch επισημαίνει ότι η επίπτωση στα δημόσια οικονομικά από το πρόγραμμα Τραμπ θα είναι αρνητικός για την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ μεσοπρόθεσμα, καθώς οι περικοπές φορολογιών από μόνη της δεν μπορεί να στηρίξει αρκετή ανάπτυξη για να αντισταθμίσει τις απώλειες εσόδων

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σημαντική επίσκεψη ΠτΔ στο Λονδίνο - Σηματοδοτεί την έναρξη της εκστρατείας «Minds in Cyprus»

Σημαντική επίσκεψη ΠτΔ στο Λονδίνο - Σηματοδοτεί την έναρξη της εκστρατείας «Minds in Cyprus»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για το Λονδίνο, σηματοδοτώντας την έναρξη της εμβληματικής εκστρατείας για επαναπατρισμού ταλέντου στην Κύπρο, «Minds in Cyprus», με την πρώτη μεγάλη εκδήλωση να πραγματοποιείται αύριο, 21 Μαΐου, στο Ηνωμένο Βασίλειο.