Τρομοκρατική επίθεση στη γαλλική πρεσβεία της Ελλάδας

Τρομοκρατική επίθεση στη γαλλική πρεσβεία της Ελλάδας

Επίθεση πιθανότατα με χειροβομβίδα σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα στο κτήριο της Γαλλικής Πρεσβείας στο κέντρο της Αθήνας, στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 7.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα πέρασαν με μεγάλη ταχύτητα μπροστά από την πρεσβεία και πέταξαν αντικείμενο, μάλλον χειροβομβίδα, το οποίο εξερράγη, τραυματίζοντας τον αστυνομικό που υπήρχε στο σημείο για τη φύλαξη του κτηρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο αστυνομικός τραυματίστηκε στο πόδι.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, οι δράστες στη συνέχεια διέφυγαν προς τα Εξάρχεια.

Σημειώνεται ότι η γαλλική πρεσβεία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Βουλή.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας με ισχυρές δυνάμεις να αποκλείουν την περιοχή, από το ύψος της οδού Σέκερη στην Βασιλίσσης Σοφίας και από το ύψος της οδού Κανάρη στην Ακαδημίας.

Όπως ανέφεραν αξιωματικοί της αστυνομίας, ήδη ελέγχθηκαν κάποιες από τις κάμερες ασφαλείας και δόθηκαν περιγραφές των δραστών και της μοτοσυκλέτας, οι οποίοι αναζητούνται στις γύρω περιοχές.

Από protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η αναφορά του ΠτΔ στη μεταρρύθμιση για τους εκπαιδευτικούς - Όσα είπε πριν την έναρξη του Υπουργικού

Η αναφορά του ΠτΔ στη μεταρρύθμιση για τους εκπαιδευτικούς - Όσα είπε πριν την έναρξη του Υπουργικού

Στη μεγάλη μεταρρύθμιση που αφορά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, στην εκστρατεία της Κυβέρνησης για επαναπατρισμό ταλέντου στην Κύπρο, καθώς και στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης στη σημερινή του εναρκτήρια τοποθέτηση κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE