Η Κίνα προχώρησε στην εκτόξευση δοκιμαστικού δορυφόρου «pulsar»

Η Κίνα προχώρησε στην εκτόξευση δοκιμαστικού δορυφόρου «pulsar»

Η Κίνα προχώρησε στην εκτόξευση δοκιμαστικού δορυφόρου «pulsar» σήμερα από το πεδίο εκτοξεύσεων Τζιουκουάν στα βορειοδυτικά της χώρας.

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση πυραύλου-φορέα Long March-11. Επρόκειτο για την 239η εκτόξευση που έγινε με πύραυλο-φορέα αυτού του τύπου.

Με την τοποθέτησή του σε τροχιά ο δορυφόρος θα πραγματοποιήσει σειρά δοκιμαστικών λειτουργιών, αναφορικά με την προσαρμογή του, στο διαστημικό περιβάλλον.

Η σχεδίαση και η κατασκευή του δορυφόρου έγινε από ακαδημαϊκά ιδρύματα τα οποία συνεργάζονται με την China Aerospace Science and Technology Corp.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πολιτική με έλλειψη «προσώπων»: Οι εκλογές του 2026 αποκαλύπτουν τη νέα πραγματικότητα

Πολιτική με έλλειψη «προσώπων»: Οι εκλογές του 2026 αποκαλύπτουν τη νέα πραγματικότητα

Τα κόμματα δυσκολεύονται να συγκροτήσουν τα ψηφοδέλτιά τους, όχι λόγω καθυστέρησης, αλλά λόγω έλλειψης διαθέσιμων υποψηφίων. Οι μετακινήσεις στελεχών, οι νέοι πολιτικοί σχηματισμοί και η κόπωση της κοινωνίας συνθέτουν ένα πρωτόγνωρο σκηνικό ενόψει των εκλογών του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE