Ανατροπή την υστάτη και αλλαγή σκηνικού στο Μοντ Πελεράν – Ίσως υπάρξει και κατάληξη

Ανατροπή την υστάτη και αλλαγή σκηνικού στο Μοντ Πελεράν – Ίσως υπάρξει και κατάληξη

Ανατροπή φαίνεται να υπάρχει στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο Μοντ Πελεράν για το εδαφικό.

Εκεί που την Τετάρτη 9/11 όλα έδειχναν δύσκολα, το βράδυ της Πέμπτης το κλίμα άλλαξε με τις πληροφορίες να μιλούν μέχρι και για κατάληξη ή τουλάχιστον μεγάλη πρόοδος επί των κριτηρίων του εδαφικού που θα οδηγήσει σε πολυμερή διάσκεψη.

Οι δημοσιογράφοι από τον Μοντ Πελεράν, μεταφέρουν την αλλαγή του κλίματος αφού οι μπλε θέσεις της δικής μας πλευράς και οι κόκκινες της Τουρκικής έγιναν μαύρες δηλαδή από αποκλίνουσες έγιναν συγκλίνουσες.

Η Ελληνοκυπριακή πλευρά θέτει τρία απαραίτητα κριτήρια που είναι η επιστροφή συγκεκριμένου αριθμού προσφύγων, η έκταση του έδαφους που θα λάβει το Ελληνοκυπριακό συνιστών κράτος και η ακτογραμμή.

Αναφορικά με τους πρόσφυγες στόχος είναι η επιστροφή 100 χιλιάδων ενώ σε σχέση με το έδαφος στόχος είναι η έκταση του τουρκοκυπριακού κρατιδίου να μην ξεπερνά το 25%.

Αυτή την ώρα 12:00 μ.μ οι δυο διαπραγματευτικές ομάδες συνεδριάζουν με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να σημειώνει σε δηλώσεις του ότι ακόμα κι αν δεν υπάρξει ολοκλήρωση των διαδικασιών ο διάλογος θα συνεχιστεί στην Κύπρο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE