Μακελειό στο Πακιστάν – Τουλάχιστον 25 νεκροί μετά από έκρηξη

Μακελειό στο Πακιστάν – Τουλάχιστον 25 νεκροί μετά από έκρηξη

Έκρηξη που σημειώθηκε το Σάββατο 12/11 σε μουσουλμανικό ιερό τόπο στο νοτιοδυτικό Πακιστάν προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο Χασίμ Γαλζάι, περιφερειακός αστυνομικός διοικητής, είπε στο Ρόιτερς πως ο  απολογισμός βασίζεται στις αρχικές πληροφορίες και μπορεί να αυξηθεί.  Η έκρηξη σημειώθηκε στο ιερό Σαχ Νουράνι, που βρίσκεται στην επαρχία  Μπαλουτσιστάν, περίπου 100 χλμ. βόρεια του Καράτσι, την ώρα που εκατοντάδες  άνθρωποι βρίσκονταν μέσα σ' αυτό, δήλωσε ο Γαλζάι.  Δεκάδες τραυματίες μεταφέρονται στη γειτονική πόλη Χαμπ και στο Καράτσι, δήλωσε  στο Geo TV ο αξιωματούχος των υπηρεσιών διάσωσης Χακίμ Νάσι.
 
Η κυβέρνηση έστειλε 25 ασθενοφόρα από τη Χαμπ στο ιερό, δήλωσε ο Άκμπαρ  Χαριφάλ, επαρχιακός αξιωματούχος του Μπαλουτσιστάν.  "Κάθε μέρα, γύρω στη δύση του ηλίου, γίνεται εδώ ένας νταμάαλ (τελετουργικός  χορός) και πολλοί άνθρωποι έρχονται γι' αυτό", είπε ο φύλακας του ιερού Ναουάζ  Άλι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Ο Τραμπ κατηγορεί το Ιράν ότι δεν αφήνει το πετρέλαιο να περάσει από τα Στενά του Ορμούζ - «Δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε»

LIVE: Ο Τραμπ κατηγορεί το Ιράν ότι δεν αφήνει το πετρέλαιο να περάσει από τα Στενά του Ορμούζ - «Δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε»

Ενώ οι ΗΠΑ και το Ιράν προετοιμάζονται για συνομιλίες στο Πακιστάν, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο, όπου στις επιθέσεις της Τετάρτης σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους 33 παιδιά. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι Ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Ισλαμαμπάντ. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE