VIDEO: Άγρια συμπλοκή με μαχαίρι στη παλιά Λευκωσία - Χειροπέδες σε 33χρονο
Συμπλοκή αλλοδαπών σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα στην οδό Ονασαγόρου στην παλιά Λευκωσία.
Τον καθένα εκ των εννέα βαραίνουν δύο κατηγορίες, αυτή της παράνομης εισόδου σε έδαφος της ΚΔ μέσω μη εγκεκριμένου λιμανιού και είσοδο στην ΚΔ από απαγορευμένο μετανάστη κατά παράβαση του περί αλλοδαπών και μεταναστεύσεων Νόμου.
Το δικαστήριο διέταξε όπως τα εννέα πρόσωπα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι σήμερα όταν θα επιληφθεί της υπόθεσης.
Τα 9 πρόσωπα συνελήφθησαν μετά από ταυτοποίηση των στοιχείων τους όπου διαφάνηκε ότι είχαν έρθει στην Κύπρο και απελάθηκαν.
Η πληροφορία για άφιξη μεταναστών ανοικτά του Πωμού έθεσε σε άμεση κινητοποίηση τις αρμόδιες αρχές του κράτους. Για παροχή βοήθειας σε μετανάστες, στήθηκε συντονισμένη επιχείρηση από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δυσχέραιναν το έργο της διάσωσης.
Η επιχείρηση Έρευνας – Διάσωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ακολούθως συνελήφθησαν ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους, σύμφωνα με το Σχέδιο ‘’ΝΑΥΚΡΑΤΗΣ’’ που αφορά στη διαχείριση και αρωγή ατόμων που χρήζουν βοήθειας και προστασίας.
Στο πλοιάριο επέβαιναν 128 μετανάστες που σύμφωνα με την καταμέτρηση της Αστυνομίας πρόκειται για 62 άντρες, 19 γυναίκες και 42 παιδιά.
ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις