Ο κ. Χρίστου ανέφερε στην ομιλία του στο πλαίσιο της ολοήμερης συνεδρίας της Ολομέλειας για το Κυπριακό ότι «πρέπει να χαράξουμε μια νέα στρατηγική στο κυπριακό πρόβλημα, στη λογική της δημιουργίας του ενιαίου κράτους και της παραμονής της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να αναβαθμίζουμε την υπόσταση του ψευδοκράτους με κάθε τρόπο, πρόσθεσε. Απαίτησε «να κλείσουν άμεσα τα οδοφράγματα καθώς είναι απαράδεκτο να μετατρέπουμε το λαό μας σε τουρίστες στην ίδια του την πατρίδα», και να στηρίζουμε οικονομικά την κατοχή της πατρίδας μας.
Πρότεινε ότι θα πρέπει «να μπλοκάρουμε την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, απαιτώντας την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας», και να καταγγείλουμε την Τουρκία σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς για τα εγκλήματά της στην Κύπρο και να ζητήσουμε πολεμικές αποζημιώσεις. Να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες συμμαχίες και να αναβαθμίσουμε τις υπάρχουσες, σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ, στηριζόμενοι στην αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών «να απαιτήσουμε την πλήρη απελευθέρωση της πατρίδας μας από τα κατοχικά στρατεύματα αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική, βιώσιμη και δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος».
«Θεωρούμε πως τις επόμενες μέρες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών, κάτι τέτοιο θα έχει σαν αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό του σε ένα βρώμικο παιχνίδι σε βάρος της Κύπρου», ανέφερε.
«Τα παιδιά με τα μαύρα στέλνουν ένα μήνυμα: Γεννηθήκαμε ελεύθεροι και θα πεθάνουμε ελεύθεροι. Γεννηθήκαμε Έλληνες και θα πεθάνουμε Έλληνες», είπε.
«Το κυπριακό πρόβλημα για ακόμη μια φορά βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση», είπε, προσθέτοντας ότι «το τελευταίο διάστημα συζητείται και σχεδιάζεται στα ελβετικά θέρετρα μια λύση χειρότερη του Σχεδίου Ανάν, μια λύση σύμφωνα με τις επιθυμίες και της προσταγές της Τουρκίας και της αγγλικής διπλωματίας που έχει σαν στόχο να διασφαλίσει τα στρατηγικά συμφέροντα των χωρών αυτών στην Κύπρο εις βάρος του κυπριακού ελληνισμού».
Την ίδια στιγμή, συνέχισε ο κ. Χρίστου, «η κοινή γνώμη αποπροσανατολίζεται, δέχεται σκόπιμα επιλεκτική και κατευθυνόμενη ενημέρωση». Έντεχνα, είπε, «δημιουργείται μια καλή ατμόσφαιρα για τα όσα συζητούνται στο τραπέζι του διάλογου την ώρα που κεφαλαιώδους σημασίας ζητήματα όπως είναι το ζήτημα της ασφάλειας, του εποικισμού, του εδαφικού, των ακτογραμμών και της οικονομίας παραμένουν αδιευκρίνιστα και ανοιχτά».
«Κάποιοι καλλιεργούν στο λαό την ψεύτικη εντύπωση ότι το κυπριακό πρόβλημα είναι μια τελειωμένη υπόθεση, είναι ήδη λυμένο», ανέφερε για να προσθέσει ότι: «κανένας σε αυτόν τον κόσμο δεν μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον μας εμάς και των παιδιών μας, εκτός από τον ίδιο τον λαό μας».
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ, «το ότι είμαστε οι ηττημένοι το 1974, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτούμε μια λύση χειρότερη από την παρούσα κατάσταση».
Ως Κίνημα, σημείωσε, «το έχουμε δηλώσει εξ αρχής: Διαφωνούμε με τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και την ομοσπονδία γενικότερα σαν πλαίσιο λύσης του κυπριακού ζητήματος».
Μια τέτοια λύση, είπε, θα αποτελούσε δικαίωση των τετελεσμένων της εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής, θα αποδεχόμασταν πως μεγάλος αριθμός προσφύγων δεν θα επιστρέψει ποτέ στις πατρογονικές του εστίες και πως κάποιοι που θα επιστρέψουν υπό τ/κ διοίκηση θα είναι πολίτες 2ης κατηγορίας χωρίς το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι».
Με μια ομόσπονδη λύση «διαλύουμε την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι είναι προϊόν του ένδοξου αγώνα της ΕΟΚΑ, και δημιουργούμε στη θέση της μέσα από μια παρθενογένεση, ένα πειραματικού τύπου ομοσπονδιακό μόρφωμα που θα βασίζεται σε ένα ρατσιστικό διαχωρισμό του πληθυσμού».
Υιοθετείται, ανέφερε, ακόμη η πολιτική ισότητα παραβιάζοντας κάθε αρχή δημοκρατίας και εξισώνοντας το 18% με το 82% του πληθυσμού, θέτοντας το ερώτημα «ποιο άλλο κράτος θα μπορούσε πότε να αποδεχθεί κάτι τέτοιο;»
Σύμφωνα με τον ίδιο μέσα από τη διαφαινόμενη λύση νομιμοποιείται ο εποικισμός ενώ παράλληλα, θα γίνει αποδεκτή η παραμονή χιλιάδων εποίκων που θα έχει σαν αποτέλεσμα η διεθνής κοινότητα να ασκήσει νέες πιέσεις για νομιμοποίηση όλων των παράνομων πολιτών του Αττίλα.
Αναφορά έκανε ο κ. Χρίστου για το τεράστιο το κόστος της λύσης, λέγοντας ότι όπως έγινε στην περίπτωση της Ανατολικής και της Δυτικής Γερμανίας το πλουσιότερο κρατίδιο θα κληθεί να επωμιστεί το βάρος. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πιθανότερο σενάριο θα είναι να οδηγηθούμε σε ένα νέο μνημόνιο με υποθήκη τον ορυκτό πλούτο της πατρίδας μας.
Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ είπε ότι σε μια ομόσπονδη λύση δεν θα υπάρχει πολιτική, στρατιωτική και οικονομική ασφάλεια επειδή το ομόσπονδο κυπριακό κράτος δεν θα έχει ένοπλες δυνάμεις να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Ο κ. Χρίστου πρότεινε ότι πρέπει «να απαιτήσουμε δυναμικά την αναθεώρηση των θέσεων της δικής μας πλευράς. Το Κυπριακό δεν είναι μια δικοινοτική διαφορά, το Κυπριακό είναι πρόβλημα κατοχής και συνεχιζόμενης εισβολής».
ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες - Πότε τίθεται σε ισχύ και πόσο θα διαρκέσει
• Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι βρίσκεστε στα όρια του αλκοολισμού: Τι να μην κάνετε στις γιορτές
• Περιπέτεια υγείας για τη Σοφία Μουτίδου: «Πέρασα δεινά ένα εικοσιτετράωρο»
• Αυστραλία: Βίασε τρεις γυναίκες σε μπάτσελορ - Συγκρατούμενος του στη φυλακή «εκδικήθηκε»
• Θλίψη στη Λευκωσία: Πέθανε ο Παντελής Ιγνατίου- Η παράκληση της οικογένειας - Δείτε φωτογραφία του
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις