Έκκληση για εθνική ομοψυχία απηύθυνε ο Ν. Παπαδόπουλος

Έκκληση για εθνική ομοψυχία απηύθυνε ο Ν. Παπαδόπουλος

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, δήλωσε πως αυτή δεν είναι η στιγμή της δικαίωσης για το 2004 και απηύθυνε κατά τη δευτερολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την οποία συζητήθηκε το Κυπριακό, έκκληση για εθνική ομοψυχία.

“Άκουσα πολλές νουθεσίες απόψε και εισηγήσεις για τη διατήρηση της αξιοπιστίας μας και ότι δεν μπορούμε να αναιρέσουμε συμφωνηθέντα, γιατί θα χάσουμε την αξιοπιστία μας. Αυτά μας τα λεν εκείνοι που δημόσια λένε ότι δεν θα επαναφέρουν το σχέδιο Ανάν, αλλά πίσω από κλειστές πόρτες δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να επαναφέρουν το σχέδιο Ανάν. Άκουσα πάρα πολλούς χαρακτηρισμούς απόψε, όταν εμείς μιλάμε με επιχειρήματα η απάντηση πάντα είναι δεν θέλετε λύση και χαρακτηρισμοί, μας είπαν γκρίζους λύκους, υπερπατριώτες απορριπτικούς, λυσοφοβικούς ότι χρησιμοποιούμε τα ίδια συνθήματα με τους πραξικοπηματίες ότι είμαι μαξιμαλιστές, ακραίοι”, είπε.

Συνέχισε λέγοντας: “Αυτός είναι ο σεβασμός σας προς τη δημοκρατία και την αντίθετη άποψη. Χαρακτηρισμούς ακούσαμε πολλούς, αλλά απαντήσεις στα ερωτήματά μας δεν ακούσαμε. Μόνο ειρωνεία ακούσαμε ότι έχουμε πολλές απορίες. Ελπίζουμε να μας πείτε τις απαντήσεις μέχρι το δημοψήφισμα τουλάχιστον`.

Πρόσθεσε πως “λέχθηκε ότι μια κακή λύση είναι το ίδιο με μια μη λύση”, για να προσθέσει ότι “δεν είναι το ίδιο”.

“Μια μη λύση οφείλεται στην αδιαλλαξία της Τουρκίας, αλλά μια κακή λύση μπορεί να φέρει καταστροφικά αποτελέσματα, όπως τουρκοποίηση της Κύπρου, μπορεί να οδηγήσει τον πληθυσμό μας στη ξενιτιά. Γι` αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, για να μην χάσουμε την ασπίδα της ΚΔ που μας προστατεύει. Στη μη λύση έχουμε την ΚΔ που μας προστατεύει σε μια κακή λύση δεν θα την έχουμε και ένας θεός ξέρει τι θα γίνει”, είπε.

Επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος διερωτήθηκε αν “είναι κινδυνολογία να μην εμπιστεύεσαι τον κ. Ερντογάν”, για να προσθέσει ότι η ΕΕ αποστρέφεται τον κ. Ερντογάν και κάποιοι απόψε ονερεύονται την οικονομική συνεργασία με την Τουρκία.

“Εσείς”, είπε, “πρέπει να απαντήσετε πόσο ασφαλείς θα είμαστε με μια μια λύση με εγγυήσεις, με την παρουσία του τουρκικού στρατού και με επεμβατικά δικαιώματα, με τους έποικους, την κατάργηση της ΚΔ και με την Τουρκία του κ. Ερντογάν να μας εποπτεύει. Η Τουρκία διεκδικεί περίπου το 45% της ΑΟΖ μας για την ίδια, όχι για τους Τ/κ”.

Επιπλέον, είπε πως ο Νίκος Ανασταστασιάδης υποχώρησε και έδωσε  το κατάλοιπο εξουσίας στις πολιτείες, ενώ ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν αποδέχθηκε κάτι τέτοιο.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΥΠΑΝ: Απαντά μετά τον σάλο για την εκδήλωση σε δημοτικό σχολείο με την Πρεσβεία του Ισραήλ - «Ίσως ο χρόνος δεν είναι ο κατάλληλος»

ΥΠΑΝ: Απαντά μετά τον σάλο για την εκδήλωση σε δημοτικό σχολείο με την Πρεσβεία του Ισραήλ - «Ίσως ο χρόνος δεν είναι ο κατάλληλος»

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας θα επανεξετάσει τα διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν στη διοργάνωση εκδήλωσης για παρουσίαση έργου στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δομετίου, το οποίο υλοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση από την Πρεσβεία του Ισραήλ, όπως ανέφερε σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ την Παρασκευή η Υπουργός, Αθηνά Μιχαηλίδου.

BEST OF TOTHEMAONLINE