Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες χώρες για selfie – ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες χώρες για selfie – ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Μια μελέτη στο πανεπιστήμιο Carnegie Mellon έδειξε ότι μέσα σε 7 μήνες 127 άτομα έχασαν τη ζωή τους βγάζοντας selfie.

Τα περισσότερα από τα μισά περιστατικά (76), συνέβησαν στην Ινδία, σύμφωνα με τη μελέτη του Πανεπιστημίου που καταπιάστηκε από την περίοδο του Μαρτίου 2014 μέχρι τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. 

Η μελέτη έδειξε ότι τα περισσότερα δυστυχήματα που είχαν σχέση με τις selfie, ήταν από άτομα τα οποία έχαναν την ισορροπία τους και έπεφταν στο κενό καθώς προσπαθούσαν να τραβήξουν φωτογραφία.

Πολίτες από 20 διαφορετικές χώρες, έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να βγάλουν selfie.

Η μελέτη έδειξε ακόμη ότι οι περισσότεροι θάνατοι ήταν σε ηλικίες κάτω των 24 χρόνων.

Για την αποφυγή τέτοιων δυσάρεστων καταστάσεων, πολλές κυβερνήσεις έλαβαν δραστικά μέτρα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Ντουμπάι όπου η Αστυνομία κύρυξε 16 περιοχές της πόλης ως «Ζώνες απαγόρευσης Selfie».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και με αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας»

ΠτΔ: «Η Κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και με αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας»

Άμεσα και με αποφασιστικότητα αντέδρασε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας δήλωσε την Τρίτη, στην Πάφο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως ένα από τα πλέον σημαντικά έργα είναι η εγκατάσταση κινητής μονάδας αφαλάτωσης στην Κισσόνεργα ύψους €14,7 εκατ., έργο που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου, όπως είπε.

BEST OF TOTHEMAONLINE